The role of incentives on the employees loyalty in the Palestinian governmental organizations 2018
İkinci dil İngilizce'de ilgi tümceciği tercihi belirsizliğinin çözümünde söylem bilim bilgisinin rolü 2018
  1. Tez No: 599408
  2. Yazar: QASSAM N. M. ALNAWASRA
  3. Danışmanlar: DR. ÖZGE EREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Söylem bilim bilgisi, ilgi tümceciği iliştirme tercihi, örtülü nedensellik, Discourse information, relative clause attachment ambiguity, implicit causality
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu araştırma, çalışanların çalıştıkları organizasyona ve bölümlerine sadakat derecelerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu çalışmada betimsel analiz metodu kullanılarak motivasyon çalışan ilişkilerinin sadakatli oluşlarına etkileri ve motivasyonun çalışanlarda sadakat adına etkilerini, 10000'e yakın her cinsiyetten, yaş grubundan ve farklı eğitim seviyelerine sahip bir skala oluşturan çalışan portföyü oluşturan bireylere uygulanarak, temsilen bu portföyden örnek iştirak eden 222 çalışan ve 205 anket sonucu göz önünde alınarak %92'lik güçlü temsil ettiği kabul edilen bir sonuç elde edilmiştir. Öyle ki, bu çalışma esnasında toplanılan bilgilerden ve elde ettiğimiz örneklerden analiz ederek bu analizi işleme almakla beraber bizlere Filistin Kamu Kuruluşlarında ve bütün olarak bütün kamu sektöründe kullanılabilecek, daha işlevsel ve efektif motivasyon sistemi kurabilmemiz için bizlere daha iyi bir öneri sağlayarak yardımcı olmaktadır. Bu çalışma bizlere finansal teşvikler ve çalışan sadakati arasındaki ilişkinin var olduğunun yanı sıra, ahlaki teşvikler ve çalışan sadakatinin arasındaki ilişkinin de var oluşunu kanıtlar. Ek olarak kurum ve kuruluşlarda Finansal teşviklerin ve Ahlaki teşviklerin çalışan sadakati üzerinde ne kadar önemli etkisi olduğunun ayrıntılarını barındırır.
Özet (Çeviri)
Employees motivation is one of the most important determinants of the organization performance as a whole towered achieving the ultimate organizational goals. In this study we are going to highlight on motivation system in the Palestinian Governmental organizations and how the incentives are going to affect the loyalty of the employees in the Palestinian Governmental organizations, as the both types of incentives playing an important role to motivate employees in the Governmental sector. A descriptive analytical methodology have been used in this study to test the relationship and the role of motivation on the employees loyalty and applied on the 10000 employees from men and women with different age and educational scales as a population of the study, with a representative sample of 222 employee, and have recovered 205 questionnaire with the percentage of 92% which is considered as strongly representative. As well the study analyses the collected data from the sample and processed it, which helps to provide a better recommendations in order to get better and more effective motivational system in the Public Organizations in Palestine and in the Governmental sector as a whole.