10-12 yaş grubu futbolcularda postür analizinin fiziksel performans üzerindeki etkisi
Performance effect of posture analysis in 10-12 age group in football
  1. Tez No: 599705
  2. Yazar: ALİ POLAT
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TÜRKER BIYIKLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Futbol, Postür, Performans, Football, Soccer, Posture, Performance
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hareket ve Antrenman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu araştırmanın amacı; 10-12 yaş grubu futbolcularda postür analizi ile tespit edilen vücut tiplerinin fiziksel performansa etkisinin araştırılmasıdır. Araştırmada, 10-12 yaş grubu futbolcuların yaş, boy, kilo, vücut yağ %yüzde oranları gibi değişkenler ile sportif performansları arasındaki ilişki de incelenmektedir. Araştırmanın çalışma grubu 2017-2018 sezonunda, İstanbul İl'inde Bahçelievler Kocasinan Amatör Spor kulübünde futbol oynayan 10-12 yaş grubunda bulun 27 tane erkek futboldan oluşmaktadır. Araştırma grubu ile 09.12.2017 ile 10.12.2017 tarihleri arasında çalışılmıştır. Araştırmada, antropometrik ölçümlerden boy uzunluğu, vücut ağırlığı, vücut yağ yüzde (%) oranları ve vücut kitle indeksi ölçümü, ile postür analizi yöntemlerinden Over Head Squat ve performans analizi yöntemlerinden Otur Ve Uzan (Esneklik) Testi, Durarak Çift Bacak Öne Sıçrama Testi, 20 Metre Sürat Testi, Flamingo (Denge) Testi, Pro Agility (Çeviklik) Testi, Kavrama (Pençe) Kuvveti Testi, Sağlık Topu Atma Testi yapılarak veriler sınıflandırılmış ve SPSS 19 PROGRAMI ile analizinde tanımlayıcı istatistikleri için, en düşük, en yüksek, ortalama ve standart sapma değerleri, bağımsız t-testi ve tek yönlü varyans analizi testi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research; To investigate the effect of body types determined by posture analysis on physical performance of 10-12 year old football players. In the study, the relationship between the variables such as age, height, weight, body fat percentage ratios of 10-12 year old soccer players and sportive performances are examined. The study group of the study consisted of 27 male soccer balls in the 10-12 age group playing football on Bahçelievler Kocasinan Amateur Sports Club in İstanbul Province during 2017-2018 season. It was worked with the research group between 09.12.2017 and 10.12.2017. In the study, overhead squat and performance analysis methods such as sit and stretch (elasticity) test, stalled double leg forward jump test, posture analysis by body length, body weight, percent body fat percentage and body mass index measurement from anthropometric measurements, The data were classified by performing Meter Speed Test, Flamingo Test, Pro Agility Test, Claw Force Test, Health Ball Dispatch Test and the lowest, highest, average and standard for descriptive statistics in SPSS 19 Program analysis. deviation values, independent t-test and one-way analysis of variance were performed.