İstanbul'daki buz hokeyi oyuncularının beslenme alışkanlıklarının incelenmesi
Investigation of nutrition habits of ice hockey players in İstanbul
  1. Tez No: 599726
  2. Yazar: ANIL DEMİRTAŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HALUK SAÇAKLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Buz hokeyi, sporcu beslenmesi, beslenme alışkanlıkları, Ice hockey, athlete feeding, eating habits
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hareket ve Antrenman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
İnsanın sahip olduğu kültürel düzeyler ve maddi imkanlar, spor katılımında sosyal yönden katkı sağlamaktadır. Gereksinimlerden, normlardan davranışsal modellere ve olasılıklara kadar farklı alanlar ortaya çıkar. Bir toplumun çekirdeğini oluşturan en önemli unsurlardan biriüzerinde çalışılan sporudur. Toplumda hâkim olan spor alanının incelenmesi, toplum ve kültürü hakkında önemli ipuçları sağlar. Spor, modern toplumlarda kültürel ve refah düzeyinin bir işareti olarak önem kazanmış ve sosyal yaşamın her yönünü etkileyen önemli bir sosyal fenomendir. Özellikle, genç kuşaklar hem yapıcı hem de yaratıcıdır ve toplumsal dayanışma ve dayanışma, sosyal ve kültürel gelişmeye büyük katkıda bulunur. Bu araştırmanın amacı,İstanbul'daki buz hokeyi oyuncularının beslenme alışkanlıklarının incelenmesidir. Doğru beslenme; özellikle performansı arttırmada, spor yapmada, egzersiz sonrası iyileştirmede ve yaralanmalara karşı korunmada oldukça önemlidir. Sporda başarı için yeterli ve dengeli beslenme oldukça önemli olmakla birlikte bunun için hangi beslenme öğelerinin dâhil edilmesi gerektiğini bilmek de önemlidir. Sporlarda spor beslenmesi için önemli beslenme kuralları birbirine benzemekle birlikte, kullanılan enerji sistemleri ve gıda maddeleri açısından bazı farklılıklar vardır. Araştırma kapsamında ilgili literatür taranarak buz hokeyi oyuncularının beslenme alışkanlıkları ile ilgili çalışma sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
The cultural levels and financial possibilities that humans possess have contributed to social participation in sports participation. From requirements, norms to behavioural models and probabilities, different areas arise. One of the most important elements that constitute the core of a society is the sport that has been worked on. The examination of the sports field, which is a judge in the society, provides important clues about society and culture. Sport is an important social phenomenon that has gained significance in modern societies as a sign of cultural and welfare and affects every aspect of social life. In particular, the younger generations are both constructive and creative, and contribute greatly to social solidarity and solidarity, social and cultural development. The aim of this research is to examine the eating habits of ice hockey players in Istanbul. Proper nutrition; especially in improving performance, playing sports, improving after exercise and protecting against injuries. It is also important to know which nutritional items need to be included in the spore, as well as adequate and balanced nutrition for success. While important nutritional rules are similar to sport nutrition in sports, there are some differences in terms of energy systems and food items used. Within the scope of the research, literature related to ice hockey players' dietary habits is presented.