Arap Baharı ve roman
Arab Spring and novel
  1. Tez No: 601784
  2. Yazar: REŞAT ERMİŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ RECEP ÇİNKILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Arap Baharı, Roman, Devrim, Arab Spring, Novel, Revolution
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışmanın amacı, 2011 yılının başlarında bazı Arap ülkelerinde gerçekleşen ve medya tarafından“Arap Baharı”diye isimlendirilen Arap halk hareketinin, roman türü üzerindeki etkilerini incelemektir. Çalışmada, Arap Baharını konu alan beş roman incelenmiş olup konuyla alakalı metinleri çevrilmiştir. Arap Baharı hakkında yazılmış romanlar ve yazarları hakkında da bilgi verilmiştir. Yirmi birinci yüzyıl Arap halk hareketini anlatan romanların neredeyse hepsinin ortak özelliği; Arap halkının özgürlük ve adalete olan susamışlığını ve Arap rejimlerinin despotluğu ve yozlaşmışlığını yansıtmasıdır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to examine the effects of the Arab popular movement which took place in some Arab countries at the beginning of 2011 and called“Arab Spring”by the media, on the novel genre. In this study, some novels written about some Arab Spring countries have been examined and some parts have been translated. The literary analysis of the novels written about the Arab Spring has not been neglected and the views of the critics about the novel and the novelist have also been used. Almost all of the novels describing the twenty-first century Arab popular movement have one thing in common; It reflects the thirst of the Arab people for freedom and justice, and the despotism and corruption of Arab regimes.