Siyasal imaj oluşumunda dijital propaganda: 2019 yerel seçimleri ve İBB başkan adayları üzerine bir inceleme
Perception administration in political digital propaganda: An investigation on 2019 local elections and İBB president' chairman
- Tez No: 601988
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DENİZ YENĞİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Relations, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Siyasal İmaj, Algı Yönetimi, Yerel Seçimler. Dijital Medya, Dijital Propaganda, PoliticalImmediate, Perception Administration, LocalElections, Digital Media, DigitalPropagand
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Genel Seçim'lerde parti imajı oldukça ön planda olurken, Yerel Seçim'lerde zaman zaman aday imajı, parti imajının önüne geçebilmektedir. Söz konusu öncelik değişimine genellikle izin vermeyen Türkiye siyasi partileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi stratejik güç göstergesi belediyeleri kazanmak adına bu prensiplerinden ödün verebilmektedir. Partilerin bu anlamda sağladığı opsiyon, kampanya yöneticilerinin dijital medyada daha rahat içerik üretme, kullanıcıların oluşturduğu etkili içerikleri, kampanya sürecine dahil etme imkanı yakalamasını sağlamaktadır. 'Dijital Medya' diye tanımlanabilecek bu mecra, algoritması dolayısıyla, geleneksel medyaya nazaran daha kolay ve daha hızlı imaj oluşturma kabiliyetine sahiptir. Bu araştırmada Halkla İlişkiler biliminde aday imajının ön planda olduğu seçim kampanyalarının seçim süreç ve sonuçlarına etkisinin ortaya çıkarılması, geçmişte yapılan örnek seçim çalışmaları analiz edilerek varılan sonuçlar ile gelecek yerel seçim kampanyaları için öneri ve stratejiler geliştirilmesine olanak sağlanması hedeflenmektedir.
Özet (Çeviri)
While the image of the party is quite front alI in the General Elections, the image of some of the candidate's can be front all across the image of party in the Local Elections. Turkish Political parties which generalydont allow the change of priority, can promise these principles on behalf of winning them unicipalitiesthat the strategic strength indicator like İstanbul and Ankara Metropolitan Municipalities. The option projided by theparties in this sense compaign managers to create more comfortable content, on digiital media to include effectivve process. This medium which will be definet as digital media, has the ablitiy to create images easier and faster than traditional media do to it algorithm. In this study, it's aimed that the results of the analysis of the selection works done in the past and the suggestions and strategies for the future local election compaigns are aimed to be made possible by revealing the effect of the election compaigns and the result of the election compaigns of the public science.