Tüketicilerin küresel markalara yönelik algısı: Zara ve Massimo Dutti örneği
Consumers 'perception of global brands: The example of Zara and Massimo Dutti
  1. Tez No: 602516
  2. Yazar: MUSTAFA KEMAL ACAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEYDA AYSUNA TÜRKYILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Küresel Marka, Algı, Küresel Marka Algısı, Zara, Massimo Dutti, Global Brand, Perception, Perception of Global Brand, Zara, Massimo Dutti
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Markaların pazarlama etkinliklerini yönlendiren en önemli aktör olan tüketicilerin beklentilerinin giderilmesi, bu işletmelerin devamlılığı, karlılığı ve marka değerleri açısından önemlidir. İşletmelerin pazardaki tanınırlığının bir unsuru olan ve onları diğer ürünlerden ayıran markanın algılanışı ve bu algılanışının tüketici davranışlarına etkisi detaylı olarak saptanmalıdır. Zira küreselleşme ile değişen pazarlarda tüketici davranışları ve markaların algılanma şekillerinin analizi bir zorunluluk olmuştur. Özellikle küresel markalar, marka değer ve tanınırlığını artırmak için girdikleri farklı kültür ve sosyoekonomik yapıya sahip ülkelerdeki tüketim davranışlarını iyi analiz etmekte ve tüketicilere yönelik stratejiler geliştirmektedir. Bu kapsamda tüketicilerin küresel markalara yönelik algıları da şekillenecektir. Bu araştırmanın amacı Zara ve Massimo Dutti markalarına dair tüketici algısını oluşturan faktörlerin analiz edilerek Türkiye pazarı kapsamında incelenmesidir.
Özet (Çeviri)
Eliminating the expectations of the most important actors driving the marketing activities of brands is important in terms of the continuity, profitability and brand value of these enterprises. The perception of the brand, which is an element of the recognition of the companies in the market and separates them from other products, and the impact of this perception on consumer behavior should be determined in detail. The analysis of consumer behavior and perception of brands in global markets has become a necessity. Especially global brands have to analyze the consumption behaviors in countries with different cultural and socioeconomic structure and to develop strategies for consumers in order to increase their brand value and recognition. In this context, consumers' perceptions about global brands will be shaped. The purpose of this research is to analyze the factors that contribute to consumer perceptions about the brand Zara and Massimo Dutti is examined as part of the Turkish market.