Renewable energy as solution to energy deficiency in burundi: Solar energy
  1. Tez No: 604032
  2. Yazar: SAMUEL MACUMI
  3. Danışmanlar: PROF. MEHMET EMİN TACER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Güneş enerjisi, kara ülkesi, enerji, enerji santrali, yenilenebilir enerji, enerji arzı, enerji eksikliği, Solar energy, landlocked country, energy power, power plant, renewable energy, energy supply, energy deficiency
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu çalışma, Burundi'nin elektrifikasyonuna ve Burundi'nin yeterli enerjiyle nasıl donatılıcağına odaklanmıştır. Burundi, Doğu Afrika Topluluğu (EAC), Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı (COMESA) ve Büyük Göl Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (CEPGL) gibi çeşitli ekonomik toplulukların bir üyesidir. Birçok ekonomik topluluğa bu üye olmasına rağmen, Burundi hala dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer almaktadır. Bu yoksulluk durumunun nedenleri arasında en hassas olanı neredeyse tüm ekonomik zinciri yavaşlatan enerji eksikliğidir. Bu tezde, Burundi'nin sahip olduğu doğal (yenilenebilir) enerji kaynakları kullanılarak ülkenin gelişimini etkiyen elektrik enerjinsinin yeterli durumuna getirilmesi inclenmeye alınmıştır. Öyleki yapılan araştırmad, Buruni'nin coğrafi konumu nedeniyle yenilenebilir enerji kaynakları içinde en uygun enerji kaynağının güneş enerjisi olduğundan güneş enerjisi üzerine yoğunlaşılmıştır. Bu bağlamda, hala elektrik enerjisi kullanılmayan tüm bölgelere elektrik enerjisinin ulaştırlması sağlanması, dolayısıyla hem ekonomik hem de yaşam stanadardının yükselmesi öngörülmüştür. Bu tezin ardından, Burundi Hükümeti, Burundi ekonomi işletmecileri, çeşitli ortaklar ve yatırımcıların kalkınma zorluklarını üstünden gelebilecekleri ve bunun sonucunda, dünya çapında bir alanda sürdürülebilir bir sosyoekonomik unsurun direği olarak kabul edilen bu enerji alanın iyileştirlmesi yolu açılacaktır.
Özet (Çeviri)
This study focused on the electrification of Burundi and how to equip Burundi with enough energy. Burundi is a member of various economic communities such as the East African Community (EAC), the Common Market for the East and South Africa (COMESA) and the Economic Community of the Great Lake Countries (CEPGL). Burundi is still one of the poorest countries in the world, although it is a member of many economic communities. The most sensitive cause of this poverty situation is the lack of energy that slows down almost the entire economic chain. In this thesis, using the natural (renewable) energy sources of Burundi, the development of the electric energy that influences the development of the country has been taken into consideration. As a result of this research, due to the geographical position of Buruni, solar energy is focused on the most suitable energy source among renewable energy sources. In this context, it is envisaged to provide the transportation of electric energy to all regions that are not still used in electricity, and thus to increase both economic and lifestyles. Following this thesis, the Burundi Government, the Burundi economy operators, various partners and investors will be able to overcome the development challenges and, as a result, will lead to the improvement of this energy field, which is considered as the pillar of a sustainable socioeconomic element in a worldwide area.