Türk sigortacılık sektöründe yabancılaşma ve piyasa analizi (2009-2019)
Alienation in Turkish insurance sector and sectoral analysis (2009-2019)
- Tez No: 604970
- Danışmanlar: PROF. DR. NASUH OĞUZHAN ALTAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Sigortacılık, İşletme, Economics, Insurance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sigorta, Bireysel Emeklilik Sistemi, Birleşmeler ve Devirler, Şirketlerin Sermaye Yapısı, Insurance, Personnel Pension Programme, Merger and Acqisition
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Kendi canının yanı sıra sahibi olduğu eşyanın da korunması, bütünlüğünün bozulmaması genelde herkesin temennisidir. İnsanlığın ilk zamanları bu tür tehlikeler birlikte yaşayan kabileler için birer dayanışma örneği teşkil edip, bir şekilde kompanse edilirken, zamanla gelişen ve değişen toplumda bu ortak yaşamanın, yaşanılan problemlerin çözümüne çare olmadığı daha kompleks ve tamamlayıcı bir sistemin varlığına ihtiyaç duyulduğu anlaşılmıştır. Bu noktada, sigortacılık kavramı ortaya çıkmış ve zamanla sistem geliştirilmiştir. Sonuçta, bildiğimiz sigortacılığın temelleri atılmış ve sistem zamanla geliştirilmiştir. Çalışmada, insanoğlu herhangi bir tehlike anında doğuştan gelen duygudan ötürü güvende olmak ister. İlk aşamada insanın sağlığı gelse de ardından can malın yongasıdır diyerek malın ve canın herhangi bir risk anında koruma altına alma faaliyetlerine değinilmiştir. Burada sigortanın tarihçesinden, denetim, gözetim otoritelerinden, yasal anlamda bağlayıcılardan, mevzuatsal yükümlülüklerden, şirket türlerine kadar birçok noktaya dikkat çekilmiştir. Tüm bunları yaparken piyasadaki şirketlerin sermaye yapıları analiz edilmiş, bireysel emeklilik (BES) mevzuatına ve sektörüne yönelik analizler yapılmıştır. Buna göre, Türkiye sigortacılık piyasasında şirketlere uluslararası sermayedarlar hakimdir.
Özet (Çeviri)
Mankind wants to be safe because of the innate feeling of any danger. In addition to its own life, the property of the owner-owner threshold is not disturbed and everyone's wishes. Because in the first stage, even though the birth of the human being may come, we can say that it is the chip of life. In the early days of humanity, while such dangers were prepared and compensated in some way for the tribes working together, the social solidarity that existed among the people became insufficient. It emerged insurance, and over time the system was developed. In This study, insured until management, english, insurance industry, its history, took over the world and Turkey. The management of the insurance and management of the insurance system in the system of these words roughly explained the structure of insurance. Individual Pension System to deal with the basic features. The prices in the system are grouped according to the capital structures and how the returns in the pool are evaluated. He took over the information about the PPS. The fourth structure in the IPS was obtained from the approach to the market without financial filtering analysis based on the connection structures in IPS and alienation in the sector as well as the sector were evaluated.