Kur'an-ı Kerim'e göre ölüm ve sonrası
Death and life after death according to The Holy Qur'an
  1. Tez No: 605357
  2. Yazar: ABDULVAHAP SÖNMEZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TALİP ÖZDEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Human, Death, Grave, Doomsday, Hereafter
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
İnsanlık her zaman ve her yerde ölümü düşünmüş, anlamaya ve anlamlandırmaya çalışmıştır. Ölümün tecrübe edilemez ve bilimsel tetkikler ile denenemez olması konuyu karmaşıklaştırmakta bu yüzden birtakım spekülasyonlara yol açmaktadır. Bu konuyu aydınlatmak ve birtakım tartışmaları ortadan kaldırmak ancak Kur'an-ı Kerim perspektifinden konuya bakmakla mümkün ile olacağı kanaatinde olduğumuz için çalışmamızı“Kur'an-ı Kerim'e Göre Ölüm ve Sonrası”olarak belirledik. Çalışmamız iki ana bölümden oluşmaktadır. Önce genel olarak insanı ve insan fenomenini inceledik çünkü ölümü anlamak için öncelikle insanı anlamak gerektiği kanaatindeyiz. Sonra insanın ölüm karşısındaki davranışlarını ve ölüm karşısındaki çaresizliğini izah etmeye çalıştık. Daha sonra ölümün gerçekleşmesi ve sonrasında yaşanan hadiseler ile ilgili konuları inceleyerek çalışmamızı tamamladık. Anahtar Kelimeler; İnsan, Ölüm, Kabir, Kıyamet, Ahiret
Özet (Çeviri)
Human has always thought, understood and tried to understand death in every age. The fact that death cannot be experienced and cannot be investigated by scientific researches this makes the subject complicated and causes some speculations. Since we think that only Qur'anic perspective can shed some light on this subject and heal some kind of breaches we choose our topic as“ Death and life after death according to The Holy Qur'an”. Our work consists of two main section. Firstly we investigate the man and human phenomenon by and large( in general). Because we consider that if we want to understand death, we should comprehend the man first. Then we try to explain the attitudes, manners, behaviours and the desperation of humanbeing in the presence of death. After analyzing some kind of issues like the realization of death and incidents after death we completed our subject.