Türkiye'de uluslararası ilişkiler lisans eğitimi
International relations undergraduate education inTurkey
  1. Tez No: 605508
  2. Yazar: SEDA TUNCA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CANTÜRK CANER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Üniversite, Lisans Eğitimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Eğitimi, Uluslararası İlişkiler Eğitimi, Education, University, Undergraduate Education, Political Science and International Relations Education, International Relations Education
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 359
Özet
İnsanlık tarihi boyunca eğitime ve eğitilmeye ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaç çağa ve zamana göre de değişimler yaşamıştır. Ülkemizde de eğitim bu değişimleri zamanla yaşamıştır. İlk ve orta eğitim zorunlu hale gelmiştir ve zorunlu eğitimi tamamlayan bir bireyin daha sonra üniversite eğitimine geçiş süreci başlamaktadır. Bu süreçte kişinin kendi istekleri ve yetenekleri doğrultusunda farklı alternatiflerle gidebileceği bölümler, devlet ve vakıf üniversitelerinde mevcuttur. Bu tezde, ülkemizdeki devlet ve vakıf(özel) üniversitelerindeki Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Uluslararası İlişkiler Bölümlerinin lisans eğitimi, zorunlu/seçmeli dersleri, zorunlu derslerin içerikleri ve hangi üniversiteler tarafından verildiği, öğretim üye/elemanları isimleri, unvanları, sayıları ve anabilim dalları verilmektedir. Ayrıca zorunlu/seçmeli derslerin yarıyıllardaki sayıları, vakıf ve devlet üniversitelerindeki mukayesesi, öğretim üye/elemanlarının unvanlara ve anabilim dallarına göre sayıları belirtilmiştir. Son olarak ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin yabancı dil eğitimleri, hangi dil eğitimini zorunlu/seçmeli olarak aldıkları, ÖSYM tarafından yapılan KPSS genel kültür/yetenek ve alan sınavlarındaki sorulan dersler ile bölüm dersleri mukayesesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Throughout history, education has been heard and need to be educated. These needs are variations according to age and lived time. Education in our country has experienced these changes over time. Primary and secondary education became mandatory and compulsory education of an individual is completed then begins the transition to university education. In this process, a person's own desire and ability can go with different alternatives in accordance with the section, it is available in the state and private universities. In this thesis, our country, state and foundation (private) in Political Science at universities and degree of the Department of International Relations and International Relations, compulsory / elective courses, the content of compulsory courses and is given by which universities, faculty / staff names, titles, the numbers and departments have . Also mandatory / number of elective courses in the semester, in comparison foundations and state universities, faculty / staff according to the number of job titles and departments are indicated. Finally, the relevant departments in studying foreign language training of students, which language education compulsory / optional as they take the KPSS general culture by ÖSYM / skills and field lessons and asked lessons in an examination was made of the comparison.