Türkiye'de uluslararası ilişkiler lisansüstü eğitimi
International relations graduate education in Turkey
- Tez No: 621967
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CANTÜRK CANER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Uluslararası İlişkiler, Education and Training, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler Programları, Uluslararası İlişkiler Müfredatları, International Relations, International Relations Programs, International Relations Curriculum
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışma, kavramsal olarak uluslararası ilişkiler yüksek lisans eğitiminin irdelenmesi, Türkiye'de ve Dünya'da uluslararası ilişkiler eğitimlerinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi ve bu alanda mevcut lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının müfredatlarında hangi derslere yer verildiğini açıklamayı amaç edinmektedir. Çalışma kapsamında, ilgili Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler programlarının müfredatlarında yer alan derslerin içerikleri, ders başlıkları ve statülerinin (zorunlu veya seçmeli ders olma durumu) temel alındığı bir inceleme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, conceptually Examination of the master's degree in international relations, comparative study of international relations education in Turkey and the world, and this area in the current license, which aims to explain given to which courses in the curriculum of graduate and doctoral programs. With in the scope of the study, a study has been conducted based on the contents of the courses in the curricula of the relevant Political Science and International Relations programs, course titles and status (compulsory or elective courses).