Acil yardım ve afet yönetimi ve sağlık yönetimi bölümü öğrencilerinin nükleer enerji kullanımına ilişkin tutumlarının ölçülmesi: Gümüşhane Üniversitesi örneği
Measurement of attitudes of emergency aid and disaster management and health management students on using nuclear energy: Gümüşhane University case
- Tez No: 608885
- Danışmanlar: PROF. DR. SAİME ŞAHİNÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Enerji, Kamu Yönetimi, Energy, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Afet Yönetimi, Enerji, Nükleer, Sağlık Yönetimi, Disaster Management, Energy, Nuclear, Health Management
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gümüşhane Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Afet Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalışmada insanlığın devamı için gerekli olan enerji kavramı ve ülke çapında sahip olduğumuz enerji kaynaklarına değinilmiştir. Literatür taraması yapılırken sahip olduğumuz enerji potansiyeli de araştırma kapsamına dâhil edilmiştir. Enerji kaynakları arasında günümüzde oldukça rağbet gören nükleer enerji kapsamlı bir şekilde araştırılmıştır. Yapılan araştırmanın amacı nükleer enerji kullanımına karşı oluşan tutumlara eğitim faktörünün etkisini ölçmektir. Bu sebeple bu konuda eğitim alan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri ve eğitim almayan Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine anket uygulamak hedeflenmiştir. Bu bağlamda toplam 292 öğrenciye ulaşılmıştır. Çalışma sonucunda ise elde edilen veriler analiz edilerek, analiz sonuçlarına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the concept of energy required for the continuation of humanity and the energy resources that we have throughout the country are mentioned. In the literature review, the energy potential we have was included in content of the research. Nuclear energy, which is currently in high demand among energy sources, has been extensively investigated. The aim of this study is to measure the effect of education factor on attitudes towards nuclear energy use. For this reason, it is aimed to apply a questionnaire to the students of the Department of Emergency Aid and Disaster Management and the students of the Department of Health Management who are not trained. In this respect, 292 students were reached. At the end of the study, the data obtained were analyzed and the results of the analysis were included.