Wireless sensor network (WSN) predictable weather station
Kablosuz algılayıcı ağ (KAA) öngörülebilir hava istasyonu
  1. Tez No: 610961
  2. Yazar: LAITH MOHAMMED SALIM
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEFER KURNAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Meteoroloji istasyonu, Arduino, Sensörler, Karar Ağacı, Weather station, Arduino, Sensors, Decision Tree
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu araştırmanın amacı, doğru hava koşullarında oynama hakkında karar verebilecek bir kablosuz hava istasyonu oluşturmaktır. Hava durumu istasyonu, ortamdan veri toplamak için tasarlanmıştır. Gerekli verileri toplamak için kullanılan dört sensör vardır. Bu sensörler sıcaklık ve nem sensörü, Işık sensörü, Yağmur algılama sensörü ve rüzgar sensörü olarak dc motordur. Meteoroloji istasyonu iki kısım içerir. İlk bölüm, veri toplamak ve onları gönderen olarak nrf24l01 alıcı-verici modülüyle göndermek için dışa yerleştirildi. İkinci kısım, nrf24l01 alıcı-verici modülünü bir alıcı olarak kullanarak dış istasyondan veri almak üzere iç mekana yerleştirildi. Arduino Uno kullanılarak tasarlanan iç ünitenin elektronik devresi. Arduino Nano kullanılarak tasarlanan iç ünitenin elektronik devresi. Her istasyon, 350 mAh kapasiteli ve 7.4 voltluk bir Lipo bataryası ile donatılmıştır. Nrf24l01 modülü 100 metre veri aktarma özelliğine sahiptir. Karar ağacı algoritması, oyun veri kümesi olarak bilinen ünlü veri kümesiyle karar vermek için kullanılır. İç ünite, hava koşullarını görüntülemek için bir LCD ekrana sahiptir ve bundan sonra evet veya hayır yazdırarak kararı gösterir. Sonuç olarak; tahmin edilebilir bir hava istasyonu tasarlandı. İstasyonun Görevleri incelendi. Hava durumu istasyonunun her ortamdan veri toplamaya hazır olduğu sonucuna varılabilir. Ayrıca, oyun oynamayı ya da oynamamayı da kararlaştırabilir.
Özet (Çeviri)
The object of this research is to build a wireless weather station that able to make a decision about playing in the right weather condıtıons. The weather station is designed to collect data from the environment. There are four sensors used to collect the required data. These sensors are temperature and humidity sensor, Light sensor, Rain detection sensor and dc motor as a wind sensor. The weather station contains two part. The first part placed outdoor for collecting data and sending them with nrf24l01 transceiver module as a sender. The second part placed indoor to receiving data from the outdoor station using the nrf24l01 transceiver module as a receiver. The electronic circuit of the indoor station designed using Arduino Uno. The electronic circuit of the indoor station designed using Arduino Nano. Each station provided with a Lipo battery with 350 mAh capacity and 7.4 volts. The nrf24l01 module has the ability to transmitting data with 100 meters. The decision tree algorithm used to make the decision with famous dataset knowing as play golf dataset. The indoor station has an LCD screen to display the weather conditions and after that showing the decision by printing yes or no. In conclusion; a predictable weather station was designed. The Tasks of the station examined. It can be concluded that the weather station is ready to accumulate data from every environment. Also, it is able to make a decision about playing the game or not playing.