Kod depolarında birlikte değişen dosyaların sosyal ağ analizi teknikleriyle analizi
Analysis of co-changed files in code repositories with social network analysis techniques
  1. Tez No: 611070
  2. Yazar: LEVENT TÜRNÜKLÜ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ VOLKAN TUNALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Ağ Bilimi, Karmaşık Ağ Analizi, Yazılım Proje Yönetimi, Network Science, Complex Network Analysis, Software Project Management
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu tez çalışmasında, 11 farklı yazılım projesindeki birlikte değişen dosyaların arasındaki ilişki ağları modellendikten sonra karmaşık ağ analizi ölçütleri ile değerlendirilmiştir. Veri seti, birlikte değişen dosyalar modellenerek oluşturulmuştur. Görsel analiz, merkezilik analizi, topluluk analizi ve yapısal analiz yöntemleri ile analiz süreçleri gerçekleştirilmiştir. Yapısal analizde, birlikte değişim ağlarının ölçekten bağımsız gerçek hayat ağlarına ait özelliklere sahip olup olmadığını değerlendirmek için modellenen rassal ağlar ile karşılaştırmalı analizi yapılmıştır. Bu çalışmada, karmaşık ağ analizi ölçütlerinin kullanılmasının getireceği faydaların incelenmesi ve karşılaştırmalı olarak sunulmasıyla benzer yapıdaki ağ modelleri için etkili bir analiz altyapısının elde edilmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, co-changed files networks in 11 different software projects are modeled and analyzed with complex network analysis measures. The data set was created by modeling co-changed files. Visual analysis, centrality analysis, community analysis and structural analysis methods and analysis processes were performed. In the structural analysis, a comparative analysis was performed with the random networks modeled to evaluate whether the co-changed files networks have the characteristics of real life networks. In this study, it is aimed to obtain an effective analysis infrastructure for similar network models by examining and comparing the benefits of using complex network analysis measures.