Yazılım sektörünün ekonomiye katkısı: Türkiye örneği
Economic contribution of the software industry: The case of Turkey
  1. Tez No: 613905
  2. Yazar: AHMET ÇAMCAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHARREM BAKKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Bilim ve Teknoloji, Ekonomi, Computer Engineering and Computer Science and Control, Science and Technology, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım, Ekonomi, Programlama, Kodlama, Araştırma Geliştirme, Software, Economy, Programming, Coding, Research and Development
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma İktisadı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Günümüzde yazılımın kullanılmadığı herhangi bir sektör yok denecek kadar azdır. Bankalardan tutun ufak ölçekli firmalarda bile yazılımdan destek alınmaktadır. Bu kadar yaygın olan ve hemen her sektörde kullanılan yazılımın ekonomiye katkısı da yadsınamayacak derecededir. Bu bağlamda çalışmamın iki önemli amacı bulunmaktadır. Birincisi Yazılım'ın önemi, ikincisi ise yazılımın ekonomik açıdan ülkelere katkısının neler olduğunun gözlemlenmesidir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, there is almost no sector where the software is not used. Even small companies that hold banks are supported by software. The software, which is so common and used in almost every sector, cannot be neglected. In this context, my work has two important objectives. The first is the importance of the software, the second is the observation of the economic contribution of the software to the countries.