Marka yönetimi ve markalaşma sürecinin iş güvenliği ayakkabısı sektöründe uygulanması
Brand management and branding process: A case study of work safety footwear industry
- Tez No: 613906
- Danışmanlar: PROF. DR. ONUR ÖZVERİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Marka Yönetimi, Markalaşma Süreci, İş Güvenliği Ayakkabısı, Brand management, branding process, safety footwear industry
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Küreselleşen dünyada yoğun rekabet ortamında, alternatifler artmış piyasadaki ürünleri birbirinden ayırma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Rekabetin global ölçektefarkındalık sağlamasının yolu, ürünün ve/veya hizmetin tüketici zihninde farklı algı yaratmasından geçmektedir. Günümüzde işletmelerin bu rekabet ortamında rakiplerinden farklılaşması ve tüketicinin zihninde yer alması,markalaşma ile mümkün olmaktadır.Tüketiciler, kullandıkları ürünler ile kendi kişiliklerini özdeşleştirmekte ve kendilerini markaları ile ifade etmektedirler. Güçlü bir kişiliğe sahip marka ile tüketici arasında kurulan duygusal bağ, tüketicinin memnuniyetini arttırmaktadır. Araştırmanın amacı firmaların markalaşma sürecinin aşamalarını ve boyutlarını ortaya koyma amacını taşıyan bu araştırmada, elde edilen veriler ışığında markalaşmanın unsurlarını ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu odak noktasından yola çıkarak RFID teknolojisine sahip iş güvenliği ayakkabı sektörü olarak belirlenmiş olan, işletmelerin markalaşma süreci ve marka yönetiminin bu dinamikler üzerindeki etkisi bu örneklem üzerinden araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In an intense competitive environment of today's global world, there is the need to separate the existing products from their alternatives. The way on how competitiveness can maintain awareness at the global level leads to creating and positioning a different perception of products/services within the consumer's mind. Today, it is possible for businesses to differentiate themselves from their counterparts in such a competitive environment and to take part in the minds of consumers through branding. Consumers identify their personalities with those products consumed and express themselves with their brands. The emotional relationship established between the brand and the consumer with a strong personality leads to increase consumer satisfaction, as well. The purpose of this study is to explore the dimensions and the branding processes of businesses. The study also aims to reveal the elements of branding in the light of the empirical data obtained. Taking this as a reference point, the study investgiates the impact of branding process and brand management on these dynamics, which are identified as RFP technology with the occupational safety footwear sector.