Hz. Muhammed'in adları ve unvanları: Risale-i Nur örneği
Names and titles of Hz. Muhammad: The case of Risale-i Nur
  1. Tez No: 614550
  2. Yazar: ELİF SÜMEYRA KORKULU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT SARICIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Tarih, İç Mimari ve Dekorasyon, Religion, History, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Bediüzzaman, Hz. Muhammed, Unvan, Bediüzzaman, The Prophet Muhammed, Title, Name
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 171
Özet
Ardımızdan gelen ışık her zaman önümüzü aydınlatır. Zamanın Bedîsi Said Nursi, yirminci yüzyılda yaşamış ve asırları aydınlatmış bir ışıktır. Döneminin en büyük âlimlerinden birisidir. Adeta insanlığa bir hediyedir. Zaman zaman Bediüzzaman Said Nursi ve eserleri ile ilgili akademik çalışmalar yapılmıştır. Hz. Peygamber ile ilgili yazılmış eserler ise sayılamayacak kadar çoktur. Biz bu çalışmada Bediüzzaman'ın gözüyle Hz. Peygamber'i anlatmayı hedefledik. Bu çalışmada Said Nursi'nineserlerinde yer alan Hz. Muhammed'in (s.a.v) adları ve unvanları incelenecektir. Ayrıca bu adların ve unvanların Kur'an-ı Kerim'deki veya hadislerdeki kullanımları da dikkate alınarak çalışma daha detaylı ve delilli olarak sunulacaktır. Sonuç olarak yapılan bu çalışma ile Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerinde yer alan Hz. Muhammed'in adlarını ve unvanlarını tespit edilerek aynı zamanda onun Rasulullah'a olan o derin muhabbeti de gözler önüne serilecektir.
Özet (Çeviri)
The light coming from behind always illimunates us. Said Nursi, the uniqueof times, is a light that lived in the twentieth century and illuminated centruries. He is one of his era. He is literally a gift to humanity. For time to time, Bediuzzaman Said Nursi and his works have researched in academic studies. The works written about the prophet are too many to be counted. In this study, we found that Hz. Muhammed in this study we aimed to understand Hz. Muhammed from Bediuzzaman Said Nursi's perspective. In this study names and titles of Muhammed (s.a.v) ın the works of Said Nursi will be searched. By talking into account the usues of those names and titles in the Qur'an and hadith the study will entail details and prof. As a result of this work, Bediüzzaman Said Nursi's works contained in Hz. Muhammed (a.s). The names and titles of Muhammed will be indentified and his deep conversation with the Messenger of Allah will be revealed at the same time.