Otel işletmelerinde gastronomiye yönelik faaliyetler ve yeni trendler: İstanbul Hilton Otelleri örneği
Gastronomy in hotel businesses activities and new trends:İstanbul Hilton Hotels
  1. Tez No: 614639
  2. Yazar: HATİCE KÜBRA GÜNCÜ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DERMAN KÜÇÜKALTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Gastronomi, Gastronomi Trendleri, Hilton Otel Örneği, Gastronomy, Gastronomic Trends, Hilton Hotel Sample
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Otel Yöneticiliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
İnsanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için zorunlu bir ihtiyaç olan yiyecek-içecek gereksinimleri, teknolojiye bağlı olarak gelişen ve değişen dünyada değişikliğe uğramıştır. Yeme-içme kavramı bir zorunluluk olmaktan çıkıp bir zevk haline dönüşmüştür. Sağlıklı, iyi, hoş, lezzetli, yeni ve trend olan yiyecek ve içecekleri içine alan gastronomi kavramı yemek kültürüne kazandırılmıştır. Turizm sektörünün ayrılmaz bir parçası olan gastronomi ile birlikte ortaya birçok yeni trend çıkmıştır. Gastronomi, yemek kültürüyle birlikte aynı zamanda bilim ve sanatın birçok dalını içine alarak, ortaya çıkan yeni trendlerle bunu dünyaya göstermektedir. Turizm endüstrisi ve otel işletmeleri gelişen bu trendlere uyum sağlamakta, misafirlerin memnuniyeti ve beklentilerini karşılamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmanın amacı, değişen ve gelişen otel ve turizm endüstrisinde meydana gelen değişiklikleri belirlemek, bu değişikliklerden ortaya çıkan sonuçları irdelemek ve bu bağlamda dünyada giderek önem kazanan yiyecek-içecek sektörüne yönelik otel işletmelerindeki gelişmeleri analiz etmektir. Hilton Otel işletmelerinde uygulanan gastronomi trendlerini belirlemeye yönelik yapılan bu çalışmanın, uygulama bölümü için İstanbul'da yer alan dört adet Hilton Oteli belirlenmiştir. Harbiye'de bulunan Hilton İstanbul Bosphorus, Beşiktaş'ta bulunan Conrad İstanbul Bosphorus, Bomonti/Şişli' de bulunan Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center ve Moda/Kadıköy'de bulunan DoubleTree by Hilton Moda otelleri uygulama yapılacak oteller olarak seçilmiş ve bu otellerde misafirlere sunulmakta olan gastronomi trendleri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Food and beverage requirements, which are a necessity for people to survive, have changed in a developing and changing world depending on technology. The concept of eating and drinking has turned from being a necessity to a pleasure. The concept of gastronomy, including healthy, good, pleasant, delicious, new and trendy foods and beverages, has been introduced to the food culture. With the gastronomy which is an integral part of the tourism sector, many new trends have emerged. Gastronomy shows many of the branches of science and art together with food culture and shows the world with new trends. Tourism industry and hotel businesses adapt to these developing trends and work towards meeting the satisfaction and expectations of the guests. The aim of this study is to determine the changes in the changing and developing hotel and tourism industry, to examine the results of these changes and to analyze the developments in the hotel enterprises for the food and beverage sector which is gaining importance in this context. Four Hilton Hotels in Istanbul have been identified for the application part of this study, which was conducted to determine the gastronomic trends applied in Hilton Hotel businesses. Hilton Istanbul Bosphorus in Harbiye, Conrad Istanbul Bosphorus in Beşiktaş, Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center in Bomonti / Şişli, and DoubleTree by Hilton Moda in Moda / Kadıköy are selected as the hotels to be implemented and the guests in these hotels gastronomic trends are investigated.