Dijital dönüşüm ile mobil uygulamaların pazarlama faaliyetlerine katkısının ve tüketici davranışlarıyla ilişkisinin incelenmesi
Investigation of the contribution of digital transformation and mobile applications to marketing activities and its relationship with consumer behaviors
- Tez No: 616956
- Danışmanlar: PROF. DR. AYPAR USLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dijital Dönüşüm, Mobil Teknoloji, Mobil Uygulamalar, Pazarlama, Mobil Pazarlama, Digital Transformation, Mobile Application, Marketing, Mobile Marketing, Mobile Technology
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
Bu çalışma dijital dönüşümün ve gelişen teknolojinin getirisi olan mobil uygulamaların şirketler tarafından pazarlama aracı olarak kullanılması ile pazarlama faaliyetlerine katkısının ve tüketici davranışlarıyla ilişkisini incelemektedir. Akıllı telefonların yaygınlaşması ile mobil uygulamaların insan hayatının içerisinde büyük bir yer etmesinin hem şirketler ile müşteriler arasındaki ilişkiye etkisinin hem de tüketici davranış ve tutumlarına etkisi araştırılmıştır. Bu bağlamda şirketlerin dijital dönüşüm süreçleri, yeni teknolojilere adaptasyon süreçlerinde pazarlama stratejileri ve faaliyetleri incelenmiştir. Gelişen teknoloji ve dijitalleşme ile marka ve şirketlerin müşterilerine ve potansiyel müşterilerine erişim kanallarının çeşitlenmesiyle bu kanallar hız, zaman, mekan olarakta farklılaşmıştır. Günümüzde ve gelecekte şirketlerin teknolojinin getirisi olan dijital pazarlama, giyilebilir bilgisayarlar, dijital asistanlar, e-ticaret, yapay zeka, bulut, iş analizi, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve mobil pazarlamanın hepsinin bir bütün olduğunu düşünerek pazarlama ve diğer tüm stratejilerini yeni ve gelecekteki tüketici nezdinde oluşturmaları gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
This study examines the use of mobile applications which are the return of digital transformation and developing technology, as a marketing tool by companies and their contribution to marketing activities and their relationship with consumer behavior. With the widespread use of smart phones, the impact of mobile applications in the human life both on the relationship between companies and customers as well as on consumer behavior and attitudes were investigated. In this context, digital transformation processes of companies, their marketing strategies and activities in adaptation to new technologies were examined.These channels have differentiated in terms of speed, time and space with the diversification of channels of access to customers and potential customers of brands and companies with developing technology and digitalization. Today and in the future, the return of technology, digital marketing, wearable computers, digital assistants, e-commerce, artificial intelligence, cloud, business analysis, augmented reality, virtual reality and mobile marketing are all considered to be a whole, marketing and all other strategies to new and future consumer. The Companies need to create before.