Köyceğiz Dalyan lagüner sisteminin denizel kıyı alanında sardinella aurita valenciennes, 1847 (büyük sardalya) larvalarının bolluk ve dağılım durumu
The abundanceand distribution of (round sardinella) sardinella aurita valenciennes, 1847 larvae within the marine coastal area of köyceği̇z dalyan lagoonal system
  1. Tez No: 617012
  2. Yazar: ZEYNEP ÖZLEM BEŞE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TÜLİN ÇOKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: İhtiyoplankton, Sardinella aurita, Güney Ege Denizi, Ichthyoplankton, Sardinella aurita, South Aegean Sea
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışmada Kasım 2013 – Ekim 2014 yılları arasında 12 aylık sürede Köyceğiz Dalyan Lagünü denizel kesiminden elde edilen Sardinella aurita Valenciennes, 1847 larvalarının bolluk ve dağılımı incelenmiştir. İztuzu Sahili ve Ekincik Koyu arasında belirlenen 6 istasyonda, ağ göz açıklığı 300 µ olan, WP-2 tip plankton kepçesiyle, 2.5 knot hızda, 15 dakikalık sürelerle yapılan horizontal çekimlerde larva örnekleri toplanmış aynı zamanda istasyonların yüzey suyu sıcaklığı, tuzluluk, çözünmüş oksijen ve pH değerleri ölçülmüştür. Çalışma alanında S. aurita prelarva ve postlarvaları az sayıda örneklenmiştir. Örneklemeler sonucunda toplam 225 adet larva elde edilmiş, bu larvalar içerisinde S. aurita türü 21 adet olarak tespit edilmiştir. En yüksek birey yoğunluğu istasyon 6'nın bulunduğu Ekincik Koyu'nda (5.1 birey/100 m³) olarak bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
In this research, the abundance and distribution of Sardinella aurita larvae obtained from the marine area of Köyceğiz Lagoon throughout a 12-month period from November 2013 to October 2014 were examined. Larvae samples were collected through 15-minute-long horizontal towings with 300 µ mesh size, type WP-2 plankton net at 2.5 knot speed performed at 6 stations within a region from İztuzu Beach and Ekincik Cove. Furthermore, surface water temperature, salinity, dissolved oxygen and pH values of the stations were measured insofar as circumstances permitted. S. aurita prelarvae and postlarvae were sampled in limited number in the study area. 225 larvae were obtained at the end of the samplings. Among these, 21 larvae were species of S. aurita. The highest individual was found at station 6 (5.1 individuals/100 m3) in Ekincik Cove.