657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda düzenlenen Memuriyetin İrade Dışı Sona Ermesi Halleri
The Involuntary Termination of Civil Servants which amended in the Civil Senvants Law No.657
  1. Tez No: 619211
  2. Yazar: CANSU KAMIŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ AKYILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Law No. 657, Law of 657 Civil Servants, Termination of Involuntary Civil Servants, High Court Case-law, Termination of Civil Servants, Termination of Civil Servants Due to Retirement
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kamu Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu tez çalışmasının amacı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer verilen memurluğun irade dışı sona ermesi hakkında bilgi vermektir. Bu çalışma, konu hakkında yayımlanan akademik çalışmalardan elde ettiğimiz bilgiler ile Danıştayın, memuriyetin sona ermesi konusu hakkındaki yaklaşımları ve içtihatları doğrultusunda hazırlanmıştır. Çalışma, özellikle devlet memurluğunun sona erme halleri olan; koşullarda eksiklik, disiplin cezası niteliğindeki devlet memurluğundan çıkarma, istifa etmek ve son olarak emekliye ayrılmak suretiyle memurluğun sona ermesi hali olmak üzere üç kısımda ele alınmıştır. Anahtar Kelimler: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, İrade Dışı Memurluğun Sonlanması, Devlet Memurluğu Sona Erme Halleri, Memurlukta yasak fiiller, Devlet Memurluğundan Çıkarma, Güvenlik soruşturması, Memurlukta yasak fiiller, Emeklilik Nedeniyle Memurluk Sona Ermesi, Re'sen emekliye sevk, Malûllük
Özet (Çeviri)
Main aim of this study is to give information about the involuntary termination of civil servants which amended in Civil Servants Law No.657. This study has been prepared in line with the information that we have obtained from the academic studies published about the subject and the approaches and jurisprudence of the Council of State on the termination of civil service. The study was carried out especially in cases of termination of civil service; the discrepancy in the conditions, dismissal from the civil service as a disciplinary punishment, resigning and the termination of the civil service by retirement.