Çizgi
Line
- Tez No: 620214
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TARIK AYLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Toplum, Cinsiyet, Şiddet
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 42
Özet
Bu çalışmayı ortaya çıkartmadan önce hedefim, eserin toplumsal bir olayı göz önüne çıkartmasıydı. Bu nedenle her gün, her an televizyonlar da, sokağımız da, günlük yaşantımızda sürekli olarak karşılaştığımız ve maalesef tepkisiz kaldığımız, kadına şiddet ve aile içi şiddet temasını eserimde kullanmayı uygun buldum. Bu temayı en iyi şekilde ele alabilmek için senaryoyu daha önce ana haberlerde ve ya sabah kuşaklarındaki programlarda gördüğümüz gerçek olaylardan esinlenerek ortaya çıkarttım.Çalışmanın ikinci yarısında şiddet dozunu arttırarak ve mahalle sakinin tepkisizliğini göstererek, izleyicinin huzursuzluk duymasını amaçladım.
Özet (Çeviri)
Before I came up with this work, my goal was for the work to bring a social event into consideration. For this reason, I found it appropriate to use the theme of violence against women and domestic violence in my work, which we constantly encounter and unfortunately remain unresponsive in our daily lives, on television, on our streets, every day, every day. To get the most out of this theme, I created the script inspired by the real events we've seen before in the main news or in the morning shows.By increasing the dose of violence in the second half of the study and showing the unresponsiveness of the neighborhood resident, I aimed to make the audience feel unease. Key Words : Society, Gender, Violence