Yerel yönetimlerde e-belediye uygulamaları: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi örneği
E-municipal applications in local governments: Tekirdağ Metropolitan Municipality example
- Tez No: 620318
- Danışmanlar: PROF. DR. ARİF ERENÇİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: E-devlet, E-Belediye, Yerel Yönetim, Bilgi Sistemleri, E-Government, E-Municipality, Local Government, Information Systems
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Günümüz dünyasında teknolojik değişim hızla gerçekleşmektedir. Bu anlamda hizmet sektöründe önemli bir yere sahip olan teknoloji devletleri, kurumları ve bireyleri etkilemektedir. Hizmetlerin hızı ve etkinliği ile teknolojik gelişmeler arasında belirgin bir ilişki bulunmaktadır. Bu durumun örneklerinden biri de e-devlet uygulamasının bir uzantısı olan e-belediyeciliktir. Çalışma bu kapsamda yeni bir iletişim ve hizmet aracı olan e-belediyecilik uygulamalarını ele almaktadır. Sistemin işleyişinde yer alan hizmet araçları açıklanmaktadır. Bu doğrultuda araştırmada önce yerel yönetimlere değinilmekte ve sonra e-devlet ve e-belediye kavramları üzerinde durulmaktadır. Araştırmanın son bölümünü anket uygulaması oluşturmaktadır. Vatandaşlara e-belediyecilik ile ilgili çeşitli sorular sorularak bünyesinde barındırdığı amaçlara hizmet edip etmediği araştırılmaktadır. Verilerin analizine SPSS programı ile ulaşılmıştır. Son olarak ise bu veriler ışığında hipotezler sınanmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays, technological change is taking place rapidly. In this sense, technology that has a important place in service industry affects the states, institutions and individuals as well. There is an evident relationship between speed and efficiency of services and advances in technology. One of the examples of this situation e-Municipality which is an extension of e-government practice. In this context, the study deals with e-Municipality practice, which is a new communication and service tool. The operation of the system and the service tools contained in it are explained. In this direction, the research focuses first on local governments and then on the concepts of e-government and e-Municipality. Survey application is the last part of the research. Citizens are asked various questions about e-manicipality and investigate whether it serves the objectives it has. Analysis of the data was achieved through the SPSS program. Finally, hypotheses have been tested in the light of these data.