Yerel yönetimlerde zabıtanın hizmetleri ve zabıtaya ilişkin toplumsal algı: Mustafakemalpaşa örneği
Functions of municipal police in local administrations and social perception towards municipal police: Mustafakemalpaşa case
- Tez No: 620622
- Danışmanlar: PROF. DR. BEKİR PARLAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Toplumsal Algı, Algı Yönetimi, Zabıta, Mustafakemalpaşa Belediyesi, Social Perception, Perception Management, Municipal Police, Mustafakemalpaşa Municipality
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
ÖZET Yazar Adı ve Soyadı : Çağlar ÖZDEMİR Üniversite : Uludağ Üniversitesi Enstitü : Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dalı : Kamu Yönetimi Bilim Dalı : Yönetim Bilimi Tezin Niteliği : Yüksek Lisans Tezi / Doktora Tezi Sayfa Sayısı : XI + 104 Mezuniyet Tarihi : …. / …. / 20…….. Tez Danışman(lar)ı : Prof. Dr. Bekir PARLAK YEREL YÖNETİMLERDE ZABITANIN HİZMETLERİ VE ZABITAYA İLİŞKİN TOPLUMSAL ALGI: MUSTAFAKEMALPAŞA ÖRNEĞİ Bu araştırma; Mustafakemalpaşa halkının zabıta birimleri ve zabıtaya yönelik toplumsal algılarını ölçmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Amaç doğrultusunda; kişisel bilgi formu, toplumsal algı ölçeğinden anket formu 2015'in Mayıs ayında Mustafakemalpaşa de yaşayan kaymakamlık personeline, belediye personeline, emniyet personeline, hastane personeline ve yerel halkan anket uygulamasını kabul eden 450 kişiye uygulanmıştır. Anketlerden elde edilen bulgular bilgisayar ortamında SPSS 21.0 istatistik paket programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Ankete katılanların toplumsal algı düzeylerinin belirlenmesinde ortalama ve standart sapma istatistiklerinden faydalanılmıştır. Ankete katılanların toplumsal algı düzeylerinin katılımcıların arasındaki ilişkilerin belirlenmesinde korelasyon analizinden faydalanılmıştır. Araştırma sonucunda; ankete katılanların zabıtaya ilişkin toplumsal algısının pozitif yönde olduğu sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Name and Surname : Çağlar ÖZDEMİR University : Uludag University Institute Department : The Institute of Social Sciences : The Department of Public Administration Scientific Field : Administrative Sciences Type of Thesis Paper : Management Science Degree Awarded : Master / PhD Number of Pages : XI + 103 Date of Graduation : …. / …. / 20…….. Thesis Advisor(s) : Prof. Dr. Bekir PARLAK FUNCTİONS OF MUNİCİPAL POLİCE IN LOCAL ADMINISTRATIONS AND SOCIAL PERCEPTION TOWARDS MUNICIPAL POLICE : MUSTAFAKEMALPAŞA CASE The research was conducted with the purpose of revealing the perception of Mustafakemalpaşa population towards municipal police units and the force in general. In line with this purpose staff of Mustafakemalpaşa District Governorship, municipal personel, police officers, hospital staff and 450 people from the public who consented to be surveyed were ask to fill in personal data forms and a poll of social perception scale. The findings of the surveys were analyzed on a computer via SPSS 21.0 statistical software. Average deviation and standard deviation statistics were used to determine the levels of social perception of those surveyed. Correlation analysis was employed to determine the relationship of social perception levels among participants. The research found that social perception of those surveyed had a positive perception towards municipal police.