Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) finansman sorunları: Fildişi Sahili örneği
Financing problems of small and medium sized enterprises: The case of Côte D'ivoire
  1. Tez No: 622445
  2. Yazar: CHAYE INES DEBORA N'CHO
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SÜLEYMAN UYAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), Bankalar, Finansman Kaynakları, Finansman Sorunları, Fildişi Sahili, Small and Medium Sized Enterprises (SMEs), Banks, Financing Resources, Financing Problems, Côte d'Ivoire
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Bu çalışma, Fildişi Sahili'nde faaliyet gösteren Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) banka kredisine erişimini engelleyen zorlukları belirlenmek için yapılmıştır. Fildişi Sahili'ndeki KOBİ'lerin en temel sorunlarından birisi finansman sorunudur. Fildişi ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ'ler işletme faaliyetlerini finanse etmek için banka kredisi almakta zorlanmaktadırlar. Bu zorlukların nedenlerini ortaya koymak amacıyla Fildişi Sahili'nin en büyük şehri olan Abidjan'da faaliyet gösterenler 300 adet KOBİ'ye anket çalışması yapılmıştır. Gönderilen 300 ankete 225 cevap gelmiş olup anketin geri dönüş oranı %75 olarak gerçekleşmiştir. Çalışmadan elde edilen sonuçlara göre; Fildişi Sahili'nde KOBİ'lerin finansman sağlamada karşılaştıkları zorlukların başında teminat sorunları ve yüksek faiz oranları gelmektedir. Başka bir ifade ile Fildişi Sahili'ndeki KOBİ'ler bankaların kredi sürecinde talep ettiği gereksinimleri karşılama konusunda sıkıntı çekmektedirler. Bu bağlamda hükümet, KOBİ'lerin bu tarz sorunları daha az yaşaması için işletme yöneticilerine finansman koşulları hakkında düzenli ve ücretsiz olarak eğitim seminerleri düzenlemeli, KOBİ destek politikalarını gözden geçirilmeli ve ülkedeki tüm şehirlerde KOBİ ajansları kurmalıdır.
Özet (Çeviri)
This study, was conducted to identify the difficulties that prevent Small and Medium Sized Enterprises (SMEs) operating in Côte d'Ivoire from accessing bank loans. One of the main problems of SMEs in Côte d'Ivoire is the financing issue. SMEs, which form the basis of Côte d'Ivoire's economy, have difficulty in obtaining bank loans to finance their activities. In order to reveal the reasons of these difficulties, surveys were conducted on 300 SMEs operating in Abidjan, the largest city of Côte d'Ivoire. Of the 300 questionnaires submitted, 225 responses were received and 75% was the rate of return of the questionnaire. According to the results obtained from the study; the main difficulties faced by SMEs in obtaining finances in Côte d'Ivoire are collateral problems and high interest rates. In other words, SMEs in Côte d'Ivoire have difficulty in meeting the requirements of banks in the credit process. In this context, the government should organize regular and free training seminars for SMEs' managers related to financing conditions, review SME support policies and establish SME agencies in all cities in the country in order to reduce these problems encountered by SMEs.