Baby boomers kuşağının sosyal medya kullanımı: Facebook örneği
Social media use of baby boomers: Facebook example
  1. Tez No: 622648
  2. Yazar: MUSTAFA AKYOL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FİGEN ÜNAL ÇOLAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Baby Boomers Kuşağı, Facebook, Türkiye, Bebek Patlaması, Social Media, Generation Baby Boomers, Facebook, Turkey, Baby Boomer
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Tasarımı ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Her dönem değişen ve yenilenen iletişim teknolojileri içerisinde Facebook, sosyal medya mecraları arasında önemli bir temsil gücüne sahiptir. Ortaya çıktığı 2004 yılında üniversitelerde iletişim için kullanılanFacebook, git gide tüm dünya coğrafyasına dağılmış, her yaştan kullanıcıya hitap etmiştir. Çıktığı ilk dönemlerde X ve Y kuşaklarını çevreleyen Facebook daha sonra Baby Boomers Kuşağı'nın ilgisi alanına girmiştir. Ancak bu etki belli bir dönemde gerçekleşmiş, Baby Boomers Kuşağı bir anda Facebook'a göç etmiştir. Bu bağlamda bu çalışma Baby Boomers Kuşağı'nın Facebook kullanım alışkanlıkları ve birbirleri arasındaki bağlantıyı kurmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaçla konu hakkında belirlenen bölgelerde araştırma ve görüşmeler yapılarak incelemelerde bulunulmuştur. Elde edilen veriler ve bulgular, Baby Boomers Kuşağı ve Facebook arasındaki bağlantıyı gözler önüne sermiştir. Elde edilen bulgularda ise Facebook'un iletişim yönü nedeniyle katılımların olduğu, katılımların görüşmecilerin çevresinin etkisiyle gerçekleştiği saptanmıştır. Ayrıca Facebook'un artık Baby Boomers Kuşağı'nın hayatının bir parçası olduğu da net olarak ortaya konan başka bir gözlemdir.
Özet (Çeviri)
Facebook has an important power of representation among the social media channels among the communication technologies that are changed and renewed every term. In 2004, when it was introduced, it was used for communication in universities. The book was increasingly distributed all over the world and appealed to users of all ages. In the early stages of Facebook, which surrounds the X and Y generations, Facebook became the area of interest of the Baby Boomers Generation. However, this effect was realized in a certain period, the Baby Boomers Generation suddenly migrated to Facebook. In this context, this study aims to establish the connection between Baby Boomers Generation's Facebook usage habits and each other. For this purpose, researches and interviews were conducted in the designated regions. The data and findings revealed the link between Baby Boomers Generation and Facebook. According to the findings, it was determined that there was participation due to the communication aspect of Facebook and the participation was realized by the influence of the interviewer's environment. It is also clear that Facebook is now a part of Baby Boomers Generation's life.