Kadın girişimciliği ve TR72 bölgesinde kadın girişimci profili
Women entrepreneurship and women entrepreneur profile in the TR72 region
  1. Tez No: 624757
  2. Yazar: DİLARA YARAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BERRİN FİLİZÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kadın, Girişimci, Girişimcilik, Kadın Girişimci, Woman, Entrepreneur, Entrepreneurship, Woman Entrepreneur
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu araştırma, kadın girişimcilerin profillerini, seçilmiş bazı değişkenler açısından ortaya çıkartmak amacı ile yapılmıştır. Çalışmada genel olarak, kadınların girişimci olma nedenleri ve girişimcilik yaşantılarının değerlendirilmesi üzerinde durulmuştur. Araştırmanın evrenini Kayseri, Yozgat ve Sivas İllerinde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi odalarına kayıtlı 244 kadın girişimci oluşturmaktadır. Tekil tarama modeli ile gerçekleştirilen bu çalışmada, toplam 59 maddeden oluşan anket formu kullanılmış, veriler frekans tablolarına dönüştürülerek sunulmuştur. Araştırmanın sonunda, kadın girişimcilerin sosyo-ekonomik profilleri, işletmeleri ve girişimcilik faaliyetlerine ilişkin seçilmiş birtakım demografik özellikleri incelenmiş ve bu eksende mevcut durum ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
This research was conducted to reveal the profiles of women entrepreneurs in terms of some selected variables. In general, the reasons of women being entrepreneurs and evaluation of entrepreneurship experiences were emphasized in the study. The universe of the research is 244 women entrepreneurs registered in the Chambers of Commerce and Industry operating in Kayseri, Yozgat and Sivas. In this study, which was carried out with the singular scanning model, a questionnaire consisting of 59 items was used, and the data were transformed into frequency tables. At the end of the research, selected demographic characteristics of the women entrepreneurs related to their socio-economic profiles, businesses and entrepreneurship activities were examined and the current situation was revealed in this axis.