Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin, üniversite seçim kriterlerinin tanıtım bütçelerine etkisi
The effect of the selection criteria of the students prepared to university on promotion budgets
- Tez No: 627385
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CEM BERK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Public Relations, Public Relations Promotion, Budget, Promotion Budget, University Selection Criteria ÖNSÖZ Bu tezin hazırlanması sürecinde değerli
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışmanın amacı üniversite seçimi yapacak öğrencilerin seçim kriterlerini belirlemek ve üniversite tanıtım bütçesinde nelere dikkat edilmeli, öğrencilerin bu süreçte önem verdiği noktalar ve bunlar arasındaki ilişkiyi belirlemek üzerine temellendirilmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde halkla ilişkiler ve temel kavramları anlatılmıştır. Halka ilişkiler kavramını daha iyi pekiştirmesini sağlamak amacıyla bu kavramın özellikleri, ilkeleri, faaliyetleri ve amaçları üzerinde durulmuştur. Halkla ilişkiler araçlarında ise pratikte bu araçların neler olduğu, hangi amaç doğrultusunda kullanıldığı aktarılmıştır. İkinci bölümünde halkla ilişkilerin ortaya çıkış sebebi, gelişimi, ülkemizde bu kavramın yapısı, Avrupa'da, Amerika Birleşik Devletlerinde halkla ilişkiler kavramın gelişme sürecinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde bütçenin tanımından bahsedilip, bütçelemenin kendi içinde başlıklara ayrılan bütçeleme ilkelerinden değinilmiştir. Üniversitelerde bütçe yapısının içerikleri ve temel prensiplerinden bahsedilmiştir. Çalışmamızın dördüncü ve son bölümünde öğrencilerin üniversiteleri seçme kriterleri üzerine durulmuştur. Türkiye'nin farklı şehirlerinden 540 lise son sınıf öğrencisine“üniversiteler size ulaşmak ve sizi etkilemek için hangi yollara başvurmalı”konulu 24 adet anket sorusu iletilmiştir. Grafiklerle anket değerlendirilmiştir. Anahtar Kelime: Halkla İlişkiler,
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the selection criteria of the students who will make university selection and what should be considered in the university promotion budget, and to determine the points that the students attach importance in this process and the relationship between them. In the first part of the study, public relations and basic concepts explained. In order to better reinforce the concept of public relations, the features, principles, activities and objectives of this concept have been emphasized. In the public relations tools, 'what are these tools in practice?' and 'what purpose they are used for?' are explained. In the second part, the reason for the emergence of public relations, the structure of this concept in our country, the development process of the concept of public relations in Europe and the United States are mentioned. In the third section, the definition of the budget is mentioned and the budgeting principles which are divided into titles are mentioned. The content and basic principles of the budget structure in universities are mentioned. In the fourth and last part of the study, the criteria of selecting the universities of the students are emphasized. Turkey's 540 high school students from different cities' universities and you should refer to the ways in which you get to impress "on the 24 survey questions were submitted. The questionnaire was evaluated with graphs.