Functional organic/inorganic hybrid nanomaterials containing metal complexes: Catalytic applications
Metal bileşikleri içeren fonksiyonel organik/inorganik hibrit nanomalzemeler: Katalitik uygulamaları
  1. Tez No: 628610
  2. Yazar: NOOR IBRAHIM WAHEEB AL-HAYALI
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. NİLGÜN ÖZPOZAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Iron (II, III) oxide, Nanomaterials, Hybrid Nanoflowers, Catalase, Copper ions, Catalyst, Hydrogenation of nitroarenes and azo dyes, enzyme immobilization, Demir (II, III) oksit, Nanomalzemeler, Hibrit Nanoçiçekler, Katalaz Bakır iyonları, Katalizör, azo boyar maddelerin ve nitroarenlerin hidrojenlenmesi, enzim immobilizasyonu
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
In this study, the magnetic spinel-Fe nanomaterials (Fe3O4 NMs) were prepared, and then the catalase was immobilized to our product, the synthesized magnetic nanomaterials were characterized by using FT-IR, SEM, EDX, as well as XRD. The enzyme@inorganic hybrid nanoflowers (catalase/Fe3O4@Cu2+ hNFs) were synthesized using the catalase as the organic component and Cu2+ ions and Fe3O4 as the inorganic component, defined as an efficient catalyst. The catalase/Fe3O4@Cu2+ hNFs were characterized by their morphology and chemical point of view by using different techniques such as SEM, FT-IR, EDX, and XRD. Eventually, the fabricated catalase/Fe3O4@Cu2+ hNFs at different pH (6.0, 7.4, 8.0, and 9.0) was tested in the reduction of nitroarenes and organic dye. The best results for catalase/Fe3O4@Cu2+ hNFs at different pHs were founded at 75.43%, 64.14%, 76.70%, and 82.98% with 4-nitroaniline, respectively. Herein, the effect of both pH and substrate change on the conversion of the catalytic reaction was examined. The catalytic efficiency was determined by UV-Vis spectrophotometer.
Özet (Çeviri)
Bu çalışmada, ilk olarak manyetik spinel-Fe nanomalzemeleri (Fe3O4 NM'ler) hazırlandı ve daha sonra buna katalaz immobilize edildi, bu ara ürün FT-IR, SEM, EDX ve XRD kullanılarak karakterize edildi. Son materyal olarak enzim@inorganik hibrid nanoçiçekler (katalaz/Fe3O4@Cu2+ hNF'ler), organik bileşen olarak katalaz ve inorganik bileşen olarak Cu2+ iyonları ve Fe3O4 kullanılarak sentezlendi. Katalaz/Fe3O4 Cu2+ hNF'ler, SEM, FT-IR, EDX ve XRD gibi teknikler kullanılarak morfolojileri ve farklı özellikleri karakterize edildi. Sonunda, 6.0, 7.4, 8.0 ve 9.0 pH ortamında imal edilen katalaz/Fe3O4@Cu2+ hNF'ler, nitroarenlerin ve organik boyanın indirgenmesindeki katalizör özelliği test edildi. Farklı pH'larda sentezlenen katalaz/Fe3O4@Cu2+ hNF'leri için, substrat olarak 4-nitroanilin indirgenmesinde pH'nın etkisi sırası ile % 75.43, % 64.14, % 76.70 ve % 82.98 dönüşüm olarak belirlendi. Hem pH hem de farklı substratlarda katalizör etkisinin dönüşüm üzerine etkisi UV-Vis spektrofotometre kullanılarak tespit edildi