Statistical techniques in accounting: An empirical study
Muhasebede istatistiksel teknikler: Bir ampirik çalışma
- Tez No: 62907
- Danışmanlar: PROF. DR. ERKUT GÖKTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Muhasebe'de İstatistiksel Teknikler, Çok Değişkenli Regresyon Analizi. iv, Statistical Accounting Techniques, Multiple Regression Analysis. iii
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
oz MUHASEBEDE İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER: BİR AMPİRİK ÇALIŞMA Doğan, Basri Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Erkut Göktan Aralık 1997, 64 sayfa Bu çalışmada, muhasebede istatistiksel yöntemlerin kullanımı, çok değişkenli regresyon analizi ile yapılmış bir uygulama ile sunulmuştur. Çok değişkenli regresyon analizi, donanım, yazılım ve hizmet satışı yapan bir bilgisayar firmasının maliyet ilişkisini bulmayı hedeflemiştir. Çalışma boyunca, regresyon değişkenlerinin belirlenmesine, regresyon analizi varsayımlarına uyumluluğa ve üretilen regresyon denkleminin uygulanabilir olmasına önem verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STATISTICAL TECHNIQUES IN ACCOUNTING: AN EMPIRICAL STUDY Doğan, Basri M.B.A., Department of Management Supervisor: Prof.Dr. Erkut Göktan December 1997, 64 pages This study presents the use of statistical techniques in accounting with the application of multiple regression analysis. Multiple regression analysis aims to find out the cost relationship of computer hardware, software and service selling company. Throughout the study, special importance is given to the determination of regression variables, conformation to the assumptions of regression analysis, and applicability of the regression equation produced.