Tüketici kredisi sözleşmelerinin kuruluşu ve geçerlilik şartları
Establishment of the consumer loan agreements and terms of validity
- Tez No: 629953
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AHU AYANOĞLU MORALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Tüketici, Tüketici Kredisi, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri, Geçerlilik Şartları, Consumer, Consumer Loan, Consumer Loan Agreements, Terms of Validity
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 28.11.2013 tarih ve 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Tüketici kredisi sözleşmeleri 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 22. madde ve 31. madde arasında düzenlenmiştir. Tüketicilerin menfaatlerinin korunabilmesi için sözleşmenin kuruluş aşaması ve geçerlilik şartları önem arz etmektedir. Bu sebeple tezimizde tüketici kredisi sözleşmelerinin kuruluşu ve geçerlilik şartları incelenmiştir. Tezimizin ilk bölümünde, tüketici kredisi sözleşmesi kavramı, kuruluşu ve hukuki niteliği incelenmiştir. Ayrıca süre, konu, teminat ve serbesti açısından tüketici kredisi sözleşmesinin türleri açıklanmıştır. İkinci bölümde, tüketici kredisi sözleşmesinin geçerlilik şartları ve özel olarak cayma hakkı başlığı altında genel olarak geçerlilik şartları, özel olarak sözleşmenin şekli ve şekle aykırılığın sonuçları, sözleşme öncesi bilgilendirme yükümlülüğünün geçerlilik şartları açısından değerlendirilmesi, cayma hakkı ve sözleşmede haksız şart bulunması ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Consumer Protection Law Number 6502 published at 28.11.2013 dated and 28835 numbered Official Gazette (of the Republic of Turkey). Consumer loan agreements are regulated Consumer Protection Law Number 6502 between article 22 and 31. In order to protect the interests of consumers, the establishment phase of the agreement and terms of validity are important. For that reason establishment of the consumer loan agreements and terms of validity are examined in our thesis. In the first part of my thesis, notion of consumer loan agreement, establishment of consumer loan agreement and it's legal identity are examined. Additionally, types of consumer loan agreement is examined in terms of period, subject, guarantee and lack of restriction. In the second part, terms of validity in general, specifically legal form of the agreement and consequences of break the legal form, the obligation to inform before the agreement is examined in terms of validity terms, withdrawal right and unfair terms in the agreement are considered under the title which is terms of the validity of consumer loan agreement and specifically withdrawal right.