Animal cruelty in video games: An ethical investigation
Video oyunlarında hayvana şiddetin etik araştırması
  1. Tez No: 630348
  2. Yazar: AYŞEGÜL SÜRÜCÜ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DİĞDEM SEZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, İletişim Bilimleri, Science and Technology, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Hayvana Şiddet, Bilgisayar Oyunları Etiği, Rol Yapma Oyunları, Sanal Dünya, Video Oyunlarında İnsan Hayvan Etkileşimi, Animal Violence, Ethics of Computer Games, Role-Playing Games, Virtual World, Human Animal Interaction in Video Games
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu çalışmanın amacı video oyunlarında hayvana şiddetin etik açıdan ele alınmasını araştırmaktır. İnteraktif olmayan ortamlarda hayvana karşı şiddet çalışmalarının ve video oyunlarında insana şiddet araştırmalarının bulunmasına rağmen hayvana şiddeti odağa alan ve bunu video oyunları tarafında, özellikle de oyuncuların şiddeti tercih olarak kullanabileceği interaktif ortamları işleyen çok fazla çalışma yer almamaktadır. Bu çalışmada gerçek hayat deneyimi yaşatan, doğada hayatta kalma oyunu olan The Long Dark oyununun etik bağlam çerçevesinde analiz edilecek şekilde tartışmak için literatür taraması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of the study is to explore the ethical perspective of the animal cruelty in video games. Although there are many studies considering violence on animals in non-interactive mediums, and many other studies considering violence on humans in video games, there seems to be a lack of studies considering animal-human interaction in interactive mediums such as video games where the players not only make the choice of using violence, but they also sometimes actively engage in it. The literature will be reviewed in order to create an ethical discussion on killing non-humanoid animal characters with analyzing indie survival realistic game: The Long Dark.