Emerging marketing automation tools: Chatbot implementation in industry
Gelişen pazarlama otomasyon araçları: Endüstride chatbot uygulamaları
- Tez No: 630347
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEVDET PANAYIRCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama, Dijital Dönüşüm, Pazarlama Otomasyon Araçları, Yapay Zeka, Chatbot, Marketing, Digital Transformation, Marketing Automation Tools, Artificial Intelligence, Chatbot
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
CRM sistemlerinin desteği ile pazarlama otomasyon araçlarındaki dijital dönüşüm ve gelişim, tüm işletmelerin özellikle B2B işletmelerinde mevcut ve potansiyel müşterilerle etkileşim kurmak için yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar bulmasını sağlamıştır. Böyle rekabetçi bir ortamda pazarlama stratejileri, müşterilere farklı yaklaşım, ürünlerini müşterilerine daha verimli bir şekilde satmak ve şirketleri birbirinden ayırmak için önemlidir. Pazarlama, B2B pazarlama, dijital dönüşüm, Yapay Zeka (AI) ve pazarlama otomasyon araçlarını içeren teorik altyapı ve literatür taraması bu tezin temelini oluşturmaktadır. Ayrıca, Türkiye'deki endüstriyel ekipmanları ve makine pazarını anlamak için daha fazla bilgi verilmektedir. Pazarlama otomasyonu araçlarını, CRM sistemlerini verimli bir şekilde kullanan ve 2018'de web sitelerine chatbot uygulaması uygulayan X Şirketi'ne dayanan çalışmanın metodu, X Şirketi'nin 2017-2019 web sitesi performanslarını ve chatbot uygulamasının 2019'daki satışlar üzerindeki etkisini kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
Development of the digital transformation and development in marketing automation tools with the support of CRM systems have led all businesses to find innovative and creative approaches to engage with existing and future customers especially in B2B. In such a competitive environment, marketing strategies, the different approach to customers are important to differentiate companies from one another in order to sell their products to their customers in more efficiently. Theoretical framework and literature review that includes marketing, B2B marketing, digital transformation, Artificial Intelligence (AI) and marketing automation tools are the foundation of this thesis. Moreover, further information to understand the industry equipment and machinery market in Turkey are given. The methodology of the study based on the Company X that using the marketing automation tools, CRM systems efficiently and in 2018 implemented chatbot application to their website. Study covers the 2017-2019 website performances of Company X and effect of chatbot implementation on sales in 2019.