Çarpımsal (p, P) fonksiyon ve ilgili integral eşitsizlikleri
Multiplicatively (p, P) function and related integral inequalities
  1. Tez No: 630599
  2. Yazar: MİHRİBAN GEDİK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SERCAN TURHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konveks Fonksiyonlar, Çarpımsal (p, P) fonksiyon, Hermite-Hadamard İntegral Eşitsizliği, Ostrowski Eşitsizliği, Convex Functions, Multicatively (p, P) functions, Hermite-Hadamard Type Inequality, Ostrowski Type Inequality
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Giresun Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 49
Özet
Bu tez çalışmasında yeni bir çarpımsal fonksiyon çeşiti olan çarpımsal (p, P) fonksiyon tanımı ve onunla ilgili teoremler ve sonuçlar verildi. Tezin ilk bölümünde, konveks fonksiyonlar ve eşitsizliklerin tarihi gelişimi ve literatür taraması verildi. İkinci bölümde çalışmamız için gerekli olan tanımlar ve teoremler verildi. Üçüncü bölümde, tezin bulgular kısmına fikir veren lemmalar ve teoremler verildi. Dördüncü bölümde ise Çarpımsal (p, P) fonksiyonlarla ilgili lemmalar, teoremler ve sonuçlar verildi.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a new product type of multiplicatively (p, P) function definition, and related theorems and results are given. In the first part of the thesis, the historical development of convex functions and inequalities and literature reviews are given. In the second part, the definitions and theorems necessary for our study are dedicated. In the third chapter, lemmas, and theorems giving an idea to the findings part of the thesis have existed. In the fourth chapter, lemmas, theorems, and results related to product (p, P) functions are obtained.