Kredi Garanti Fonu A.Ş. kefaletli kredilerin işletmeler üzerine etkisi: Konya örneği
Effect of loans with Kredi Garanti Fonu A.Ş. guarantee on companies: The case of Konya
  1. Tez No: 631917
  2. Yazar: SÜLEYMAN İLKER KAPUCU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FATİH MEHMET ÖCAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Banka, Kredi, Kredi Garanti Programları, Kefalet, Bank, Credit, Credit Guarantee Schemes, Guarantee
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Kredi garanti programları, ekonomik kriz dönemlerinde veya finans piyasaları-nın bozulduğu dönemlerde işletmelerin krediye erişim sorununu çözmek üzere kurul-muş ve günümüzde hemen her dünya ülkesinde kullanılan bir sistemdir. Kredi garanti programları ile ilgili, dünya genelinde yapılan çalışmaların birçoğu programlar için en iyi dizaynın kurulması ve dünyadaki mevcut programların temel özelliklerinin ortala-masının hesaplanarak her bir özelliğin olması gereken seviyesinin bulunması üzerine-dir. Türkiye'de ise kredi garanti programlarını kavramsal olarak ele alan pek çok çalış-ma bulunmaktadır. Bu araştırmada, önce garanti programları hakkında genel bilgi verilmiş sonra-sında dünyadaki ve Türkiye'deki garanti programları tanıtılmış ve son olarak işletmele-rin mali verileri üzerindeki etkisi üzerine araştırma yapılmasına karar verilmiştir. Araş-tırma, Konya'da yer alan 83 işletme ile mülakat yoluyla yapılan görüşme ile gerçekleş-tirilmiştir. Araştırma sonucunda, Konya'da faaliyet gösteren işletmelerin KGF kefaletli kredi kullanımı sonrasında mali verilerindeki değişim hakkında bilgi edinilmiştir. Elde edilen bulgular analiz edilerek ortaya çıkan sonuçlar çalışmanın değerlendirme ve so-nuç bölümünde yayınlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Credit guarantee schemes are a system established in order to solve the credit access problems of the enterprises at the financial crisis period or the financial markets deterio-rated period and now used in almost every country on the World. Many of the studies on credit guarantee schemes on the world is about establishing the best design for the programs and to find what should have been the average level of each feature by cal-culating the average of the main features of current programs in the world. In Turkey, there are many studies dealing with the credit guarantee schemes as conceptual. In this research, after the given genereal information about credit guarantee schemes, introduced the guarantee schemes on World and Turkey and then decided to research the impact of credit guarantee credits on company's financial data. The rese-arch was carried out by interviewing 83 company which operating in Konya. As a result of the research, information was obtained on change in company's financial data after the usage of credit guarantee loans. The findings are analyzed and the results are published in the evaluation and conclusion section of the study.