Aziz Mahmut Hüdayı Vakfının Gana'daki Müslümanlar üzerindeki faaliyetlerinin etkileri
The effects of the activities of Aziz Mahmud Hudayi Foundation on muslims in Ghana
- Tez No: 632078
- Danışmanlar: PROF. DR. HAYRİ ERTEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Vakıf, Kalkınma, Müslümanlar, Politika, STK, Proje, Faaliyet, Foundation, Development, Muslims, Policy, NGO, Project, Activity
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Araştırma, örnek olarak Aziz Mahmud Hudayi Vakfı'nı kullanarak Müslüman Dış Yardım örgütlerinin faaliyetlerinin Gana'daki Müslümanların gelişimi üzerindeki etkisine ilişkindir. Araştırma, Suudi Arabistan, Kuveyt, İran, Bahreyn, Katar ve Türkiye gibi ülkelerdeki Müslüman topluluklarında farklı gelişim projeleri üstlenerek Gana Müslümanlarına çeşitli destek sağlayan birçok Müslüman STK olduğunu ortaya çıkardı. Aziz Mahmud Hudayi Vakfı'nın özellikle Gana'daki Müslümanların gelişimi üzerindeki faaliyetlerinin, vakıf projelerinin gözlemlenmesi, çeşitli topluluklardaki Müslümanların görüşlerini alması ve Türkiye ve Gana'daki vakıf yetkilileri ile görüşmeler yapmasıyla analiz edildi. Sonunda vakfın ülkedeki projelerinin Gana'daki Müslümanların ve Müslüman olmayanların hayatlarını olumlu yönde etkilediği ve gelişimlerine katkıda bulunduğu anlaşıldı. Projelerin gelecek nesiller yararı için daha olumlu etkiler sağlama potansiyeline sahip olduğu da tespit edildi.
Özet (Çeviri)
The research is about the effect of the activities of Muslim Foreign Aid organizations on the development of Muslims in Ghana using the Aziz Mahmud Hudayi Foundation as an example. The research revealed there are lots of Muslim NGOs from countries such as Saudi Arabia, Kuwait, Iran, Bahrain, Qatar and Turkey that provide various supports to the Muslims of Ghana by undertaking different developmental projects in Muslim communities across the country. The impact of Aziz Mahmud Hudayi Foundation's activities in particular on the development of Muslims in Ghana was analyzed through observations of the foundations projects, seeking views of Muslims in the various communities and interviews with officials of the foundation in Turkey and Ghana. In the end it was realized that the foundation's projects in the country are impacting the lives of the Muslims and non-Muslims in Ghana positively and contributing to their development. The projects were also found to have the potential to provide more positive impacts for the future generations benefit.