Who rallies around the flag? Analyzing the impact of foreign interventions on nations' political stance using social media data
Bayrak etrafında kimler toplanır? Milletlerin siyasi tutumları üzerindeki dış müdahalelerin etkilerini sosyal medya verileriyle analiz etmek
- Tez No: 632136
- Danışmanlar: PROF. DR. NİHAT KASAP, DR. ÖĞR. ÜYESİ BABAK REZAEEDARYAKENARI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: dış müdahale, İran, ABD, doğal dil işleme, Twitter, foreign intervention, Iran, NLP, Twitter
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Yönetim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İş Analitiği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Dış müdahaleler sırasında ülkenin siyasi aktörlerinin, farklılıklarını bir kenara bırakması ve bu dış müdahaleye geçici bir tepki olarak bir süre devleti veya hükümeti desteklemesi, aklı selime uygun bir harekettir. Bu çalışma, ABD yaptırımları ve askeri müdahaleleri gibi olayların, İranlı etkileyicilerin Twitter'daki politik söylemleri üzerindeki etkilerini araştırmak için, İran-ABD uyuşmazlığının özel durumuna odaklanmaktadır. Bu çalışmadaki nicel yaklaşım, İranlı twitter arkadaşlarının, zaman içinde devlete karşı duyarlılığını ölçmek için Klasik Doğal Dil İşleme kullanmaktadır. İran'daki hangi siyasi bağlantıların (örneğin Muhafazakarlar, Reformcular, ...) dış müdahalelere karşı bayrak etrafında toplanma olasılığının olduğunu ve hangi çeşit dış müdahalelerin bu tür reaksiyonu uyarmada daha fazla potansiyelinin olduğunu analiz etmek için, İranlı Twitter etkileyicilerini politik bağlantılarına göre grupladık.
Özet (Çeviri)
There is a common-sense that in times of foreign interventions, the country's political actors are likely to set aside their differences and support the state or the government for a period of time as a temporary reaction to that foreign intervention. This study focuses on the specific case of Iran-U.S. conflicts to investigate the effects of events such as U.S. sanctions and military interventions on political discourse among Iranian influencers on Twitter. The quantitative approach in this study utilizes Classical Natural Language Processing to measure Iranian tweeps' sentiment towards the state across the time. We have grouped Iranian Twitter Influencers by their political affiliations to analyze which political affiliations in Iran (e.g. Conservatives, Reformists, …) are more likely to rally around the flag in correspondence to foreign interventions and what categories of foreign interventions have more potential in stimulating them for such reactions.