1980-2018 yılları arasında İstanbul'daki kültürel afişlerin grafik tasarım öğeleri ve ilkelerine göre incelenmesi
- Tez No: 632189
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜRBÜZ DOĞAN EKŞİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Türkiye, Afiş, Kültürel Afiş, Afiş Öğeleri, Turkey, Banner, Cultural Banner, Banner Items
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Afiş sanatı, geçmişten günümüze belli bir olayı, durumu ve ya mesajı hedef kitleye ulaştırmak için topluma hizmet eder. Afiş tasarımının etkisi her geçen gün daha da yükselip, önemini arttırmıştır. Bununla birlikte her tasarım zamanla teknoloji ile bağlantılı hale gelerek daha farklı tasarımlar ortaya çıkmıştır. Grafik tasarım ve illüstrasyon öğesi olan afiş tasarımları gelişen teknolojik teknikler ile ele alınmaya başlanmıştır. Kültürel afişler ilk başlarda illüstrasyon tekniği ile yapılırken daha sonra fotoğrafla pekiştirilmiş olup şimdi ise bilgisayar destekli tasarımlarla hedef kitleye daha çok istenilen mesajlar verilebilir hale gelmiştir.
Özet (Çeviri)
Poster art has served the society in order to convey a certain event, situation or message to its target audience from past to present. The effectiveness of poster design has increased with each passing day and has increased its importance. However, each design has become more and more connected with technology over time. Banner applications, which are illustrative and graphic design elements, are being handled with developing technological techniques. Cultural posters were made with illustration technique at first, and then reinforced with photography. Now, with the help of computer-aided designs, more targeted messages can be given to the target audience.