Ahiret inancının bireysel ve toplumsal hayata etkileri
The effects of believing in the hereafter to the life of an individual and the society
- Tez No: 632346
- Danışmanlar: PROF. DR. MUAMMER ESEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Ahiret, ahiret inancı, ölüm, kıyamet, cennet, cehennem, Hereafter, Belief in the Hereafter, death, apocalypse, heaven, hell
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kelam Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
İslam dininde ahiret gününe iman etmek iman esaslarının bir gereğidir, inancın bir parçasıdır. Bu sebeple ahirete iman etmeyen gerçek mümin olamaz. Ahiret hayatı sonsuz bir hayattır. Bu dünya hayatı ise gelip geçici, sınırlı bir hayattır. İslam inancına göre ölümden sonra insanı sonsuz bir ahiret hayatı beklemektedir. Ahiret inancı, birey için olduğu kadar toplum için de huzur ve mutluluk kaynağıdır. Ahirete inanan kişi kendisiyle olduğu gibi toplummla da barışıktır. Çünkü barış duygusu adaletten gelmektedir. Ahirette hesap vereceğine inanan insanlardan oluşan bir toplumda adalet hakim olur ve kolay kolay kötülük olmaz. Bu araştırmada, ahiret inancının bireysel ve toplumsal hayata etkileri değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In Islam, believing in teh Hearafter is a necessity of the principles of faith, a part of faith. Therefore, the true believer who does not believe in the Hearafter cannot be. The hearafter is an eternal life. The life in this World is a temporary and limited life. According to the Islamic belief, there is an eternal life after death. The belief in the hearafter is a soruce of peace and happiness fort he individual as well as for society. The person who believes in the Hearafter is at peace with society as well as with himself. Because the sense of peace comes from justice. In a society of people who blieve thet they will be accountable in the Hereafter, justice prevails and it is not that easy that evil can happen. In this study, the effects of the belief in the Hereafter on individual an social life were evaluated.