Arayüz tasarımında kullanıcı deneyimi amaçlı prototip oluşturma ve Selçuk Üniversitesi için web tasarım önerisi
Creating prototype for user experience in interface design and web design suggestion for Selçuk University
  1. Tez No: 633151
  2. Yazar: DİLEK ATALAR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HARUN TÜRKMENOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Arayüz tasarımı, kullanıcı deneyimi, prototip tasarımı, etkileşim, Interface design, user experience, prototype design, interaction
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Grafik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi ve internetin yaygınlaşması ile birlikte kullanılan cihazların insanlarla arasındaki iletişimi sağlayan arayüz tasarımlarıdır. Etkileşimli tasarım alanına bağlı olarak arayüzler düşünüldüğünde, kullanıcı dostu arayüzler tasarlayarak kullanıcı deneyimini gözetmek oldukça önemlidir. Bu arayüzlerin amacı son kullanıcıya mümkün olan en kolay yoldan bilgiyi ulaştırmak ve genel anlamda işlevsel bir arayüz tasarımı hazırlamaktır. Bu bağlamda arayüz tasarımları için prototip oluşturmak kullanıcı deneyimini test etmek ve tasarımı iyileştirmek açısından oldukça önemlidir. Bu tez çalışmasında genel anlamda arayüz tasarımında kullanıcı deneyimi oluşturmada prototip tasarımı konuları incelenmiştir. Elde edilen veriler ışığında Selçuk Üniversitesi web sayfası örneği tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Today, with the rapid advancement of technology and the widespread of the Internet, the interface designs enable the communication of the devices used among people. Considering the interfaces depending on the interactive design area, it is very important to observe the user experience by designing user-friendly interfaces. The purpose of these interfaces is to deliver information to the end user in the easiest possible way and to prepare a general functional interface design. In this context, creating prototypes for interface designs is very important in terms of testing the user experience and improving the design. In this thesis study, prototype design issues in the creation of user interface design experience in general was studied in this thesis. In the light of the obtained data, Selcuk University web page sample was designed.