Bilecik basınında bir gazeteci: Şadi Erdal
A journalist in Bilecik press: Şadi Erdal
  1. Tez No: 635076
  2. Yazar: ALİ TİRYAKİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TANER BİLGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Şadi Erdal, Sakarya Gazetesi, Basın, Bilecik, Şadi Erdal, Sakarya Newspaper, Press, Bilecik
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Şadi Erdal ve Sakarya Gazetesi, Bilecik basın hayatında önemli bir yere sahiptir. Şadi Erdal, sahibi olduğu Sakarya Gazetesi'ndeki yazılarıyla yöneticilere ve topluma yol gösterme görevini üstlenen ve her fırsatta Bilecik toplumun menfaatini savunan önemli bir şahsiyettir. Nitekim Şadi Erdal, gazetedeki köşe yazılarında tarım, eğitim, sağlık ve siyaset konularını işlemiş, sorunların çözümü adına reçeteler sunmuştur. Aynı zamanda bir çiftçi olan Şadi Erdal, tarımsal konularda görevini hakkıyla yerine getirmeyen görevlileri sert bir dille uyarmıştır. Böylelikle Şadi Erdal sahibi olduğu Sakarya Gazetesi ile sesinin duyurmuş, toplumu ilgilendiren meselelerde farkındalık oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
Şadi Erdal and Sakarya Newspaper have an important place in Bilecik press life. Şadi Erdal is an important person who undertakes the task of guiding the managers and the society with his articles in Sakarya Newspaper and defends the interests of Bilecik society at every opportunity. As a matter of fact, Şadi Erdal covered agriculture, education, health and politics in his columns in the newspaper and presented prescriptions for the solution of the problems. Şadi Erdal, who is also a farmer, strongly warned the officers who did not fulfill their duties in agricultural matters. Thus, Şadi Erdal made his voice heard with the Sakarya Newspaper he owned, and created awareness on issues concerning the society.