Erol Güngör'e göre Türk toplumunda milliyetçilik ve din meselesi
The issue of nationalism and religion in Turkish society with Erol Güngör's point of view
  1. Tez No: 635268
  2. Yazar: MURAT TİTİZBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAKKI BÜYÜKBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Erol Güngör, Türk Toplumu, Milliyetçilik, Din, Kültür, Erol Güngör, Turkish society, Nationalism, Religion, Culture
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Erol Güngör milli ve manevi değerleri önemseyen bir fikir adamı, bir toplum düşünürüdür. Türk toplum hayatına ilişkin çeşitli çalışmalar yaparak, görüşlerini Türk kamuoyu hizmetine sunmuş, Türk toplumu ve meseleleri tartışmalarına katkıda bulunmuştur. Bu çerçevede Erol Güngör, hem kendi devrinde oluşan hem de daha sonra yeni dönemde oluşan sorunlara çözüm arayışında olan, bu iddiada bulunan, bir nitelik ve kişiliğe sahiptir. Erol Güngör, Türk toplum hayatında dini ve milli değerlere ışık tutacak fikirler ortaya sunmuştur. Batı kaynaklı ve ülkemizde herhangi bir şekilde yer bulmuş Batıcı görüşlere karşı bir fikir mücadelesi içinde olmuş, toplumumuz hakkında kendimizin milli değerler çerçevesinde bir görüş oluşturmamız ve milli bir çözüm bulmamız gerektiği çabası içinde olmuştur. Bu çalışmada bu husus, Erol Güngör'ün ve Erol Güngör hakkında yapılan çalışmalar incelenerek ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Erol Güngör is an intellectual and social thinker who cares about national and moral values. He presented his views to the Turkish public by carrying out various studies on Turkish community and contributed to the discussions around Turkish society. In this context, Erol Güngör has a personality who aim to find solutions to the problems that occured both in his period and later in new periods. Erol Güngör has presented ideas that will shed light on religious and national values of Turkish community. He has been in a relentless fight against western-based ideas and Western views that have taken place in our community. He has been in an effort to form our own opinion about our society and find a national solution within the framework of national values. In this study, this issue has been tried to be put forward by examining the Erol Güngör and the studies about him.