Necmettin Erbakan ve George Armstrong'a göre Ortadoğu'daki çatışmalarda siyonizmin rolü
According to Necmettin Erbakan and George Armstrong, the role of zionism in conflicts in the Middle East
  1. Tez No: 635349
  2. Yazar: FARUK KAYNAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİHAT YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Çatışma, George Armstrong, Necmettin Erbakan, Ortadoğu, Siyonizm, Conflict, George Armstrong, Necmettin Erbakan, Middle East, Zionism
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gümüşhane Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Ortadoğu çatışmaların temel nedeni irdelemeye çalıştığımız iş bu tezimizde; Necmettin Erbakan'ın davam isimli kitabı ve George Armstrong'un Rothschild ailesinin dünyadaki muazzam sermayelerini ve bu sermayelerini siyonizmin hizmetine ne şekilde sundukları izah edilmeye çalışılmıştır. Siyonizmin, ortadoğuda büyük İsrail devleti kurmak daha geniş amacı ise dünya'yı ele geçirmek, aslında fiziki olarak dünya'yı ele geçirmek amacı değil fikir olarak, beyin olarak tüm dünyadaki devletlere ve insanlara istediklerini yaptırmak ki içinde bulunduğumuz zaman itibari ile bunu büyük ölçüde başarmış durumdalar. Bu çalışmamızda dünyada gelişen olaylarda siyonizmin etkisi anlatılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this paper in which we tried to examine leading motives of Middle-East conflicts within Necmettin Erbakan's book“Davam”and George Armstrong's claims about Rothschild family's magnificial fund over the universe and how they put this fund into the service of Zionism. The aim of Zionism is to establish Great Israil State in Middle East but the main aim is to seize the whole World of course not physcially but mentally and ideologically, that is to say, to procure all individuals and states to serve it's interests which is achieved on a large scale in today's world. In this study it is aimed to set forth the progressive events in the world and the Zionism's effects on them.