Müşteri veri kaygılarının müşterinin davranışlarına olan etkisi: Bankacılık sektöründe araştırma
The effect of customer data concerns on customer's behavior: Research in the banking sector
  1. Tez No: 636167
  2. Yazar: BULUT DUYĞUN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ELİF YOLBULAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji, İnternet, Dijital Veri Güvenliği, Kişisel Veri İhlalleri, Müşteri Kaygıları, Technology, Internet, Digital Data Security, Personal Data Violations, Customer Concerns
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Günümüz teknolojilerindeki gelişmeler göz önüne alındığında artık bir sonraki gün dijitalleşme ile birlikte hayatımıza nelerin gireceğini tahmin edemeyecek duruma gelinmiştir. İnternetin artık hayatımızda vazgeçilmez bir konuma gelişi, ihtiyacımız olan her durumda internete başvurduğumuz, kişisel işlerimiz, randevularımız, bankacılık işlemlerimiz, alışverişlerimiz,eğitimlerimiz ve bunlar gibi bir çok noktada internetten faydalanılmıştır. Bu işlemlerin bir çoğunda en önemli kazancın zaman olduğu söylenebilir. Bulut teknolojilerinin de artması ile birlikte dijital veriler ortak bir alanda tutulup paylaşımların bu ortak noktadan insanlara iletilmesi sağlanmıştır. Durum böyle olunca özel bilgilerimizin ne kadarının gerçekten özel olduğu ve bu verilere kimlerin erişebileceği noktasında kaygılar da oluşmaktadır. Mobil aygıtlarımzda verdiğimiz erişim izinleriyle birlikte kişisel verilerimizin nerelere ulaşacağı noktasında hiçbir bilgimiz bulunmamaktadır.Geçtiğimiz dönemlerde bu ve buna benzer bir çok veri ifşası ile karşılaşıldı ve en güvenilir denilebilecek şirketlerde bile veri ihlallerinin bulunduğu gözlenmiştir.Bu durumda insanlarda bir takım kaygılar oluşmaktadır ve belki de teknolojinin gelişmesinin en büyük dezavantajlarından birinin bu veri ihlalleri ve kişisel kaygıların olduğunu söyleyebiliriz. Bu çalışmada insanların gelişen teknolojiye ayak uydurmakla beraber hissettiği kaygı durumları incelenmiş ve araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Considering the developments in today's technologies, it is no longer possible to predict what will enter our lives with digitalization the next day. The internet is now in an indispensable position in our lives, the internet is used in many points such as our personal affairs, appointments, banking transactions, shopping, trainings and so on. It can be said that the most important gain in most of these transactions is time. With the increase of cloud technologies, digital data was kept in a common area and the sharing was transmitted to people from this common point. As such, there are concerns about how much of our private information is really private and who can access it. We have no information about where our personal data will reach, along with the access permissions we provide on our mobile devices. In the past periods, this and many other data disclosures have been encountered, and data violations have been observed even in the most reliable companies, and in this case some concerns occur in humans and perhaps the development of technology We can say that one of the biggest disadvantages is these data breaches and personal concerns. In this study, the anxiety states of people, while keeping up with the developing technology, were investigated and investigated.