Elektronik sözleşmelerin kuruluşunda tüketicinin korunması
Protection of consumer during electronic contract formation
  1. Tez No: 636465
  2. Yazar: BEYZA SULTAN SEVSEVİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEZER ÇABRİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Electronic commerce, Electronic agreements, Consumer Protection, İnforming Obligation, Right to withdraw
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bu tez çalışmasında genel olarak elektronik ticaret ve elektronik sözleşmeler açıklanmaya çalışılmış, elektronik sözleşmelerde tüketicinin korunması üzerinde durulmuştur. Elektronik sözleşmenin tarafları, kuruluşu, edimlerinin ifası, şekli ve yasal düzenlemeleri incelenmiştir. Elektronik sözleşmenin tarafı olan tüketicinin korunması kapsamında bilgilendirme yükümlülüğünü ve tüketicinin korunması kapsamında bir hak olan cayma hakkı açıklanmıştır. Çalışmamız; 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6502 Sayılı Tüketici Kanunu ve 29188 Sayılı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamında incelemeler yapılarak hazırlanmıştır. Anahtar Sözcükler : Elektronik Ticaret, Elektronik Sözleşmeler, Tüketicinin Korunması, Bilgilendirme Yükümlülüğü, Cayma Hakkı
Özet (Çeviri)
In this thesis, the electronic commerce and electronic contracts are being broadly explained while protection of the consumer is studied in the electronic contracts. The parties of the electronic contracts, the structure, the execution and the legal regulation are being examined. In the scape of protection of consumer rights, the informing obligation and the right to withdraw are examined. Our study has been prepared by examining and in the scape of following; 6098 Turkish Code of Obligation, 6052 Consumer Protection Law, 29188 Distance Contract Regulations.