Bolu'da 2013-2017 arasında kullanılan kişi adları üzerine inceleme (Yapı, köken, anlam)
Analysis on the names of the person used in bolu between 2013 – 2017 (Origin, structure, meaning)
  1. Tez No: 640705
  2. Yazar: ÜMMÜHAN FEYZA AKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EROL ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Linguistics, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Ad Bilimi, Kişi Adları Bilimi, Bolu, Onomastics, Antroponymie, Bolu
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 217
Özet
Yapılan bu çalışmada, Bolu ilinde 2013-2017 yılları arası doğan çocuk adları; yapı, köken, anlam ve kullanım sıklığı açısından ele alınmıştır. Giriş, birinci bölüm, ikinci bölüm, üçüncü bölüm ve dördüncü bölüm olan sonuç ve kaynakça başlıkları altında toplanmıştır. Çalışmanın giriş bölümünde; adın tanımı ve sınıflandırılması yapılmıştır. I. bölümünde araştırmanın kapsamı, metodu, ad bilimi, kişi adları bilimi, özel adlar bilimi ve ad bilimi dalları ele alınmıştır. II. bölümde, Bolu ilinde 2013 - 2017 yılları arası doğan çocuk adları; köken, yapı, anlam, kullanım sıklığı ve adların veriliş nedenleri yönünden incelenmiştir. III. bölümde, kişi adları alfabetik olarak tablo halinde; köken, anlam ve yapıları da belirtilerek ele alınmıştır. Çalışmanın sonucunda elde edilen verilerin değerlendirilmesi sonuç bölümünde verilmiştir. Kaynaklar kısmında çalışma hazırlanırken yararlanılan kaynakların listesi vardır.
Özet (Çeviri)
In this study, the names of children born between 2013-2017 in Bolu region are discussed in terms of structure, origin, meaning and frequency of usage. It is gathered under the headings of introduction, examination, second part, third part, fourth part the conclusion and bibliography. In the introduction section, the definition classification of the name has been made. In the first section, the scope, method, onomastics, antroponymie, special onomastics and onomastics branches are discussed. In the second section the names of children born between 2013-2017 in Bolu are examined by its origin, structure, meaning, frequency of usage and reason of issue. In the third section, the names of person are discussed as alphabetical in table and also by expressing origin, meaning and structures. In the conclusion section the evaluation of the data acquired as a result of the study is given. In the bibliography part of the study; there is a list of the resources that are used as preparing the study.