Faktoring şirketlerinde dönüşümcü liderliğin örgütsel bağlılığa etkisi
Transformer in factoring companies the effect of leadership on organizational commitment
  1. Tez No: 642708
  2. Yazar: YİĞİT FOÇALIGİL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM UZPEDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dönüşümcü Liderlik, Örgütsel Bağlılık, Organizational Commitment, Transformational Leadership
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Örgütsel Bağlılık ve dönüşümcü liderlik konuları geçmişte birçok araştırma ve incelemeye konu olmuş önemli faktörlerdendir. Bu araştırmada iki faktör arasındaki ilişkinin varlığı incelenmiştir. Türkiye'de bulunan 4 adet faktoring şirketi üzerinden anket uygulaması yapılmış ve veriler elde edilmiştir. Verilerin elde edilmesinde SPSS 25 paket programından destek alınmıştır. Yapılan araştırma sonucunda dönüşümcü liderlik ile örgütsel bağlılık arasında anlamlı bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
Organizational Commitment and transformational leadership are important factors that have been the subject of many researches and investigations in the past. In this study, the relationship between the two factors was examined. Survey of over 4 factoring companies in Turkey conducted and data were obtained. SPSS 25 package program was used to obtain data. As a result of the research, it was concluded that there is a meaningful relationship between transformational leadership and organizational commitment.