Hava araçlarında finansal kiralama (leasing) sözleşmesi
Aircraft's financial leasing contracts
  1. Tez No: 647007
  2. Yazar: HANDE SEREN RENDE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN İŞGÜZAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Hava Aracı, Finansal Kiralama Sözleşmesi, Cape Town Konvansiyonu, Aircraft, Financial Leasing Contracts, Cape Town Convention
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu tez çalışmasına hava araçlarının temin edilmesinde en sık kullanılan yöntemlerden biri olan finansal kiralama sözleşmeleri konu olmuştur. Türkiye'de ve dünyada bu sözleşmeye olan talebin artmasından dolayı, öncelikle finansal kiralama sözleşmelerinin genel özelliklerine değinilmiştir. Sonrasında ana konumuz olan hava araçlarının finansal kiralama sözleşmelerindeki uygulaması, 6361 Sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Cape Town Konvansiyonu çerçevesinde ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, financial leasing contracts, which is one of the most frequently used methods for obtaining aircraft, has been the subject. Due to the increasing demand on this contract in Turkey and in the world, firstly it is mentioned to the general characteristics of the financial leasing contracts. Thereafter, the execution of aircraft's financial leasing contracts, which is our main subject, has been handled within the framework of the 6361 numbered Financial Leasing, Factoring and Financing Companies Law and Cape Town Convention.