Antalya'da düzenlenen uluslararası tenis organizasyonlarının konaklama boyutunda şehir ekonomisine etkisi
The effects of international tennis organizations organized in Antalya on accommodation size on urban economy
- Tez No: 647653
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NECATİ CERRAHOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Spor, Economics, Sports
- Anahtar Kelimeler: Antalya, Tenis, Ekonomi, Antalya, Tennis, Economy
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bu araştırmada, Antalya'da düzenlenen uluslararası tenis organizasyonlarının konaklama boyutunda şehir ekonomisine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın evrenini Antalya'da uluslararası düzenlenen tenis organizasyonları oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında ITF ve TTF' den alınan bilgilerle evrenin tamamına ulaşılmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmada Antalya'da düzenlenen uluslararası tenis organizasyonlarının gerekli bilgileri ve izinleri Türkiye Tenis Federasyonu Uluslararası Turnuva Direktörü Serhat Sütlüdere' den alınmıştır. Bu kapsamda ITF'nin sayfasından 2019 yılında Antalya ilinde düzenlenen uluslararası tenis organizasyonlarının sadece iki otelde düzenlendiği görülmüş ve verilerin tamamına ulaşılmıştır. Konaklanan Starlight ve Kaya Belek Otellerinin 2019 yılı aylara göre konaklama ücretlerine, arama motorunda“seyahat acenteleri”araması yaptıktan sonra çıkan ilk üç seyahat acentesinin internet sitelerinden ulaşılmış ve bu ücretlerin aritmetik ortalaması, konaklama bedeli olarak kabul edilmiştir. Daha sonra her ay için, toplam katılımcı sayısına göre, ortalama aylık konaklama bedeli toplamı belirlenmiştir. Araştırmalar sonucunda, Antalya ilinde 2019 yılında düzenlenen Uluslararası Tenis Turnuvası sayısının 62 olduğu, yapılan bu turnuvaların Antalya iline ekonomik katkısının 13.929.007 TL olduğu gözlemlenmiştir. Sonuç olarak, yapılan bu turnuvaların Antalya ilinin ekonomik yapısına olumlu yönde katkılarının olduğu görülmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, it was aimed to investigate the effect of international tennis organizations in Antalya on the city economy in terms of accommodation. The universe of the research is for Antalya's international promotion tennis organizations. Information was provided from ITF and TTF for research purposes. Investigation of qualitative research methods in research, review of screening model. Permission and general infarmation was recieved by Serhat Sütlüer. In this context, you can see only two reasons of international tennis organizations that you use in Antalya in 2019 from the ITF page. According to the accommodation fees of the Starlight and Kaya Belek Hotels accommodated according to the months of 2019,“travel agencies”in the search engine, then, according to the average participant accommodation, the average monthly accommodation total. Under the research, it was observed that the number of International Tennis Tournaments in Antalya province was 62, and the economic contribution of these tournaments to Antalya province was 13.929.007 TL. As a result, these tournaments are the reason of the positive reasons of the economic structure of Antalya.