اثر استقلالية البنك المركزي على فعالية السياسة النقدية في حالة البنك المركزي الجيبوتي
Cubuti Merkez Bankasının bağımsızlığı ve para poitikaları faaliyetlerine etkisi - The impact of the independence of the Central Bank on the effectiveness of monetary policy in the Central Bank of Djibouti
  1. Tez No: 647786
  2. Yazar: NEIMA SAID MOUSSA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FAHRETTİN ATAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Maliye, Economics, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Merkez Bankası, Devlet Bankası, Amir Banka, Politik Para, Maliye Politikası, Bağımsızlık
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bankacılık ve Finans Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Merkez bankası, parasal yapının tüm dünya ülkelerine bağlı olduğu en önemli finansal kuruluşlardan biridir, ayrıca para politikalarının uygulanmasında ve ülkelerin karşı karşıya olduğu ekonomik sorunlara çözüm bulunmasında ve ticari işlemlerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynar ve bu da merkez bankalarının dünyadaki rolünün genişlemesine ve küresel finansal krizin ortaya çıkmasına neden olur. 2008 yılında, düşünürler ve iktisatçılar arasındaki tartışmanın artması, hükümetlerin para politikaları belirlemesi için merkez bankalarına müdahale etmesine ve bu bankaların bağımsızlığının yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunarak onları teste sokmasına neden oldu.
Özet (Çeviri)
The central bank is one of the most important financial institutions on which the monetary structure depends on all countries of the world, as well as it plays a prominent role in implementing monetary policies and finding solutions to economic problems facing countries, and with the development of commercial transactions, which in turn led to the expansion of the role of central banks in the world and the emergence of the global financial crisis In the year 2008, the debate increased between thinkers and economists, which led to governments interfering with central banks to set monetary policies, which called for a reconsideration of the independence of these banks, putting them to the test.